Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

O víne

Giuseppe Quintarelli - Valpolicella, Amarone a Recioto , kultové vína z Talianska ...

 Email  Tlač  PDF

Giuseppe Quintarelli je v Taliansku nazývaný kráľom Amarone z Veneta a jeho vína patria k svetovej špičke. História vinárstva siaha do r.1924, kedy jeho otec začal s výrobou vína.Vlastní cca 13ha viníc a ročná produkcia je približne 40 tis.fliaš. Oblasť Valpolicella,kde sa vinič pestuje a majstrovská ruka Giuseppeho pri výrobe dáva jeho vínam komplexný a harmonický rozmer.Vína sú krásne aromatické, v chuti plné,mohutné a pritom minerálne. Giuseppe Quintarelli hovorí: " Moje vína sú ako deti,milujem ich všetky rovnako ". Giuseppe Quintarelli -Ikona zomrel v januári 2012 po dlhej chorobe.

Giuseppe Quintarelli tak ako jeho predkovia sa celý svoj život venoval pestovaniu vínnej révy a výrobe exkluzívnych vín, ktoré poznajú priaznivci po celom svete. Quintarelli vyrábal svoje mýtické Amarone, Recioto a kultové víno Alzero. Vinár bol absolútnym tradicionalistom a vyrábal vína v duchu svojich predkov. Vína toho výrobcu zdobili jeho vlastnými rukami písané etikety a to im tiež dodávalo pečať originality a výnimočnosti.

Giuseppe Quintarelliho pokladajú za absolútneho perfekcionistu, ktorý dôsledne uplatňoval výber tých najlepších hrozienok z úrody a vína ponúkal na trhu až vtedy keď sú podľa neho pripravené čo bývalo často aj niekoľko rokov po tom ako to robili okolití producenti v oblasti Veneto.

Všetky vína starších ročníkov je veľmi vhodné pred podávaním dekantovať pretože sú uzavrreté vo fľašiach a ihneď po otvorení môžu vykazovať animálne tóny. Dekantácia a otváranie chutí a vôní 10 ročných vín môže trvať aj niekoľko desiatok hodín s vyšším podielom alkoholu ako je u bežných vín,a práve aj z tohto dôvodu sú určené pre náročných zákazníkov, ktorí dokážu oceniť tieto skvosty z Talianska.

Quintarelli Valpolicella ročník 2001 je typická talianska kupáž viacerých odrôd hrozien ako je Corvina, Nebiolo Sangiovese. Keďže ide o stredne plné vyvynuté víno s obsahom alkoholu 15 % veľmi vhodne ho doplnili cestovinky s hovädzým mäsom paradajkami,  tymiánom a zeleným korením. Quintarelli Valpolicella 2001 určite patrí do zážitkovej gastronómie svojou vyzretosťou a schopnosťou vytvoriť s jedlom správnu harmóniu.

Quintarelli Amarone de la Valpolicella 2000 bola ohodnotená Robertom Parkerom na 96 bodov. Obsah alkoholu v tomto víne je 16,5 %. V chuti ovocné pekne vyvynuté víno so sladkým drivekom v závere. Je až fascinujúca jeho ovocnosť po desiatich rokoch.

Quintarelli Amarone de la Valpolicella 2000 slezione , Víno venoval Quintarelli svojmu dedkovi Guseppemu. Vo vôni zaujme jemná animalita. Keďže víno obsahuje až 17 % alkoholu pri podávaníu pôsobí ako suché cherry mikro tónmy prezretých sliviek. Doplnilo fantasticky pripraveného jeleňa s knedlíkmi.

Quintarelli Recioto 1990 , víno vzniklo dlhodobým sušením hrozna a následne jeho vinifikáciou. Ide o prírodne sldké na svoj vek veľmi pekne štrukturované víno ktoré môže obsahovať 120 až 150 mg cukru. Staroružovou farbou a v chti s až s pocitom sladkých fíg a orechov sa toto víno zradilo na záver medzi to najlepšie čo sme degustovali.

Všetky vína tohto výrobcu sú po rokoch vyzrievania plné harmonické extraktívne a robustné zároveň a to ich tiež robí výnimočnými.
zdroj a foto: obchodsvinom.sk

Aktualizované ( Streda, 18 December 2013 12:19 )
 

Vinárstvo Mrva & Stanko získalo za Tramín Červený 2012 Výber z Hrozna striebornú medailu na súťaži Terravino 2013 v Izraeli

 Email  Tlač  PDF

Vinárstvo Mrva & Stanko získalo za Tramín Červený 2012 Výber z Hrozna striebornú medailu na súťaži Terravino 2013 v Izraeli. Víno je výraznej žltej farby, s medovo-korenistou vôňou, najmä dužín liči, kvetového medu a muškátových listov, obohatenou o jemné minerálne tóny. Chuť vína je medovo ovocná, s lahodnými ovocnými kyselinami, interesantnou korenistosťou a príjemnou nasladlou dochuťou.Odporúčame podávať:k hydine so sladkokyslými omáčkami, najlepšie ku kačacím prsiam s medovo-balzamikovou redukciou, hovädziemu mäsu na hubách, teľaciemu perkeltu so smotanou, pizzi a špecialitám ázijskej kuchyne.

Charakteristika: výber z hrozna - suché
Oblasť: Malokarpatská
Ročník: 2012
Odroda: Tramín červený
Prívlastok: výber z hrozna
Dátum plnenia: 06. 2013
Cukornatosť pri zbere: 24,5 ˚NM
Fľašová zrelosť: 1 – 3 roky
Obsah alkoholu: 14,0 % obj.
Obsah kyselín: 6,1 g/l
Obsah zvyškového cukru: 6,0 g/l
Podávať pri teplote: 11 – 13 °C

Aktualizované ( Utorok, 17 December 2013 10:28 )
 

Slovenské vína úspešné na súťaži Terravino Izrael 2013

 Email  Tlač  PDF

Slovensko na súťaži zastupovalo na tomto ročníku Terravino 23 vín. Najviac oceneným slovenským vínom se stalo Rulandské biele 2012 slamové od vinára Miroslava Duda, ktoré získalo aj veľkú zlatú medailu a titul víťaza kategórie 106 teda kde cena vína je od 37 do 50 USD. Víťazom kategórie 101 sa stalo a zlatú medailu ziskalo za akostný Irsai Oliver 2013 Vinárstvo Matyšák.

Zlaté medaile ďalej získali Rizling Rýnský 2008 ľadové víno od vinára Miroslava Petrecha zo Chateau Belá, Pálava 2012 výber z hrozna výrobca Elesko, Tramín červený 2012 slamové víno od producenta Pivnica Tibava.

Striebro z Izraela má Saturnia Muškát žltý 2012 slamové víno od tokajského vinára Jaroslava Ostrožoviča - vinárstvo J&J Ostrožovič, Chateau Palugyay Rizling vlašský 2009 slamové víno od Villa Vino Rača a Tramín červený 2012 výber z hrozna z vinárstva Mrva & Stanko.

„Tridsaťpercentný limit OIV pre zisk medailí sa tento rok vyšplahl veľmi vysoko,“ komentovala výsledky hodnotiteľka Iva Kováříková. „Strieborné medaily začínali na úrovni 87,5 boda, na zlatú často v niektorých kategóriách nestačilo ani 89 bodov. Absolútna väčšina moravských a slovenských vín bola svojim bodovým ohodnotením nad medailovými limitmi OIV.“ Aj táto súťaž ukázala obrovský potenciál slovenských vinárov , ich vín a ich schopnosť presadiť sa vo svete.

zdroj: L. Barta / Sommelier / www.obchodsvinom.sk

Aktualizované ( Utorok, 17 December 2013 10:32 )
 

Otváracie hodiny v predajni ( kamennom obchode ) - Vinotéka - obchod s vínom Bratislava. Vianoce 2013 a Nový rok.

 Email  Tlač  PDF




Otváracie hodiny v predajni
( kamennom obchode ) - Vinotéka - obchod s vínom Bratislava. Vianoce 2013 a Nový rok.

23.12.2013, Pondelok  10:00 - 18:00
24.12.2013, Utorok     ZATVORENÉ
25.12.2013, Streda     ZATVORENÉ
26.12.2013, Štvrtok    ZATVORENÉ
27.12.2013, Piatok     10:00 - 18:00
28.12.2013, Sobota    ZATVORENÉ
29.12.2013, Nedeľa    ZATVORENÉ

30.12.2013, Pondelok  10:00 - 18:00
31.12.2013, Utorork    10:00 - 15:00
01.01.2014, Streda     ZATVORENÉ
02.01.2014, Štvrtok    10:00 - 18:00
03.01.2014, Piatok      10:00 - 18:00
04.01.2014, Sobota     ZATVORENÉ

Aktualizované ( Pondelok, 16 December 2013 14:52 )
 

Slovenský kozí syr výrobcu Kozí Vŕšok získal bronzovú medailu na World Cheese Awards 2013

 Email  Tlač  PDF

Slovenský kozí syr výrobcu Kozí Vŕšok získal bronzovú medailu na World Cheese Awards 2013 v anglickom Birminghame. Zrejúce syry Kozí Vŕšok sú nosnou agendou spoločnosti. Jedná sa o zrejúce polotvrdé kozie, ovčie a kravské syry, ktoré sú vyrobené z bio suroviny – mlieka z horských a podhorských oblastí Slovenska.

Z tohto prvotriedneho mlieka vyrába spoločnosť tradičným spôsobom zrejúce syry, ktoré sme doteraz mohli získať na domáci stôl iba nákupom zo západnej Európy. Zrejúce syry sú určené pre milovníkov vína a dobrého jedla, ktorí vedia oceniť kvalitu, chuť a tradičné spracovanie zrejúceho syra.

Už samotný názov Kozí Vŕšok prezradzuje, že značka bude dávať veľký dôraz na výrobky z kozieho mlieka, ktoré je v dnešnej dobe veľmi vysoko hodnotené ako bohatý a vzácny zdroj látok s obrovskými účinkami na zdravie.Výberové zrejúce syry ponúkame ako bochník v tradičnom drevenom balení vhodnom pre syrový pult, prípadne ako samostatne balený výkroj. Trvanlivosť zrejúceho syra je 90 dní.
zdroj a foto: www.kozivrsok.sk

Aktualizované ( Sobota, 14 December 2013 13:10 )
 

Prírodne sladké vína sú poklady z viníc, ochutnajte ich nielen na Vianoce.

 Email  Tlač  PDF

sladke vino Mrva Stanko Karpatska Perla, Chateu TopolciankyPrírodne sladké vína sú poklady z viníc. Žiaľ vďaka predsudkom ich ľudia na Slovensku veľmi nevyhľadávajú.

Vo svete sú tieto vína spájané aj s dobrou gastronómiou a ľudia milujú talianske Vin Santo k dobrému zákusku alebo ako bodku za večerou.

Nie je nič lepšie ako fantastický aromatický a sladký Muškát z Izraela a tiež neopakovateľné sú polosladké alebo sladké nemecké rizlingy z Moselu.

Na Slovensku nám vinári tiež ponúkajú tieto sladké skvosty, ktoré ak ochutnáte, určite sa k nim vrátite pre ich krásne chute , aromatiku a vznešenosť.

Frankovka Modrá , Ľadové víno, 2011 , Chateau Topoľčianky

Hrozno pochádza z vinice priamo v obci Topoľčianky, z vinohradníckeho honu Nad kostolom. Vysoká cukornatosť muštu bola prekvapením.

Farba: krištáľovo čistá s medenočerveným sfarbením ,
Vôňa: kôra červených pomarančov, jahodový džem, pistácie,
Chuť: príjemná, sladká s dymovým tónom v závere

Doporučenie k jedlám:
Vychutnáte si ho predovšetkým ako aperitív, či digestív. Príjemná kombinácia vznikne k husacej pečeni s figovým džemom, alebo sladkým dezertom 6 - 8 °C,

ocenenie :
Decanter

Pálava Bobuľový Výber , 2011 , Mrva & Stanko Vinárstrvo

Víno zelenožltej farby, s podmanivou sladkasto-ovocnou vôňou, najmä s tónmi hruškového nektáru a dužín liči, lemovanou medovo-korenistými vnemami. Chuť vína je lahodne ovocná, so sladkastou ovocnosťou prezretého tropického ovocia a hrušiek, podporená harmonickými kyselinami a jemnou korenistosťou, s príjemnou medovo-ovocnou dochuťou.

ocenenie :
Bronzová Medaila International Wine Chalange

Cabernet Sauvignon Rosé,  2012 , Výber z Hrozna , Mrva & Stanko Vinárstrvo

Víno iskrivo ružovej farby , výrazne ovocnej príťažlivej vône sladkého ovocia, najmä lesných jahôd a malín. Chuť vína je šťavnato ovocná s ríbezľovo žihľavovým lemom, harmonickou štruktúrou kyselín, celkovou eleganciou a dlhým sladkým záverom.

Fľašová zrelosť až 3 roky. Víno odporúčame podávať pri teplote okolo 10 stupňov Celzia ako aperitív alebo digestív, na záver bohatého menu v kombinácii s kvalitnými syrmi alebo sladkými dezertnými najmä ovocnými zákuskami. Víno je zaradené ako Výber z Hrozna.

Ocenenie:
AWC Vienna 2013 - zlatá medaila
SÉLECTIONS MONDIALES DES VINS CANADA 2013 - strieborná medaila
Vinalies Internationales Paris 2013 - strieborná medaila
le Mondial du Rosé Cannes 2013 - strieborná medaila
VITIS AUREA MODRA 2013 - šampión výstavy v kategórii ružových tichých vín
SUPERBUM 2013 - šampión kategórie tichých ružových vín a zlatá medaila
VÍNO TIRNAVIA 2013 - šampión kategórie ružových polosuchých a polosladkých vín
Vínne Trhy Pezinok 2013 - šampión kategórie tichých ružových vín a zlatá medaila
Národný salón vín SR 2013
MUVINA Prešov 2013 - zlatá medaila
Limbašský čepak 2013 - zlatá medaila
Agrovíno Nitra 2013 - strieborná medaila

Rizling Rýnsky , Ľadové víno , 2008 , Vinárstvo Karpatská perla

Vznešené prírodne sladké pitie. Kdeže pitie, chlipkanie len ... kvapka po kvapke, perla po perle. Sladké perly z Malých Karpát. Zlato v čaši, kvitnúca lipová alej v nose, plátky manga na jazyku. Privrite viečka a snívajte

Tramín Červený, Hrozienkový Výber 2011, Vinárstvo Karpatská perla

Víno zlatožltej farby, charakteristické vôňou fialiek, ruží a medových plástov. V chuti je mohutné, s tónmi prezretého ovocia a medu, harmonicky doplnené jemne korenistým pozadím. Zaradené je v produktovej rade Dílemúre

Podávame ho ako aperitív alebo ako doplnok k dezertom. Náš tip – vyskúšajte ho s jablkovou štrúdľou so škoricou a vanilkovým krémom, vychladené na 9-11°C.

Pálava, Slamové víno 2009, Vinárstvo Karpatská perla

Slamové víno zo Suchého vrchu. Nektár, aký pili grécki bohovia, nektár na pohladenie. Pálava, ktorá nepáli, len hreje. Možno práve preto, že v dreve prežila leto. Chlipkajte ju v čase, keď večera speje k záveru. K tvrdým syrom i medovým rezom nehľadajte lepšieho spoločníka.

Ocenenie:
Národný Salón vín SR 2012
Strieborná medaila AWC Vienna

Vychutnajte si prírodne sladké vína a určite v nich nájdete aj horúce letné slnko, mimoriadne koncentrované arómy a v ľadových aj „mráz“, ktorý pomohol vytvoriť neopakovateľne harmonickú aromatiku ktorá býva dopĺlnená v chuti až figovými tónmi.
zdroj a foto: obchodsvinom.sk

Aktualizované ( Sobota, 14 December 2013 11:29 )
 

Vinárska súťaž Terravino 2013 v Izraeli vrcholí.

 Email  Tlač  PDF

V týchto dňoch prebieha v Izraeli vinárska súťaž TERRAVINO. V dňoch 10 - 14. Decembra 2013 posúdia komisie vzorky vín prakticky z celého sveta. Od roku 2006 kedy sa táto súťaž konala po prvý krát, vyrástla na jednu z najprestížnejších súťaží. V minulom roku na nej bodovali aj slovenskí vinári.

Medaily z tohoto podujatia v roku 2012 priviezli aj  slovenské vinárstva ELESKO, Karpatská Perla, Jaroslav Ostrožovič a Miroslav Dudo.

 

Elesko a.s. Palava Slamove Vino 2011 D.S.C. Slovakia Gold Medal Category 107 - Price us$ 50,00 to 84,99
Elesko a.s. Riesling Hrozienkovy Vyber 2011 D.S.C Slovakia Gold Medal Category 106 - Price us$ 37,00 to 49,99
Jaroslav Ostrozovic - J&J Ostrozovic Jaroslav Ostrozovi Tokaj Cuvee, Straw Wine 2012 Slovakia Gold Medal Category 104 - Price us$ 17,00 to 26,99
Karpatska Perla, s.r.o. Veltlinske Zelena 2011 Ladove Vino Slovakia Double Gold Medal Category 107 - Price us$ 50,00 to 84,99
Karpatska Perla, s.r.o. Veltlinske Zelena 2011 Ladove Vino Slovakia Best of Slovakia
Miroslav Dudo - VMD Veltlinske Zelene Ladove(icewine)bile sladke 2010 Slovakia Gold Medal Category 104 - Price us$ 17,00 to 26,99

V priebehu nasledovných dní by mali byť k dispozícii oficiálne výsledky a dúfame, že pre Slovensko bude aj tento ročník 2013 medailový.

zdroj: Terravino / obchodsvinom.sk

Aktualizované ( Piatok, 13 December 2013 12:39 )
 
Strana 44 z 67


Náš tip


Ročník: 2014
Oblasť: Tokaj
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12 %

€13.50

Ročník: 2014
Oblasť: Nitrianska
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12.5 %

€5.50

Ročník: 2016
Oblasť: Casablanca / Curicó Valley
Krajina: Čile
Objem: 0,75 L
Alkohol: 13.5 %

€11.90

Výrobcovia