Región Piemont je už dlho vyhľadávaný rôznymi odborníkmi po celom svete a už niekoľko krát sa postaral o rôzne svetové trendy vo výrobe vína. Preto aj Vinárstvo Beni do Batasilo, stavia svoje úspechy na slávnom víne Barolo a dodržuje tradíciu pri výrobe. Určite stojí za to ochutnať vína z tohto jedinečného vinárstva a tak spoznať pravú tvár piemontských vín.
Piemondská klasika, ktorá sa zaraduje medzi najstaršie vinárstva v celom regióne. Založenie vinárstva sa datuje niekedy na začiatok 20. storočia, keď v regióne Piemont známym aj vzácnymi hľúzovkamy , sa rozhodlo pár vinárov zoskupiť pod jednu značku a tak ponúkať skvelé vína za výnimočné ceny. A tak sa mohla začať vinárska púť značky Beni di Batasiolo. Vinárstvo urobilo niekoľko dobrých krokov k úspechu , napríklad pri privatizácií majetkov skúpili voľné vinohrady v podoblasti Barolo a tak si vytvorili monopol na predaj tohto asi najznámejšieho vína oblasti za tie najlepšie ceny. Zároveň pestujú odrodu Nebbiolo na území Barola v rozmere až 50 ha, čo je ďaleko viac ako ostatný vinári. Dnes vinárstvo vyrába vína tradičným spôsobom a zameriava sa hlavne na výrobu ikonického vína ako je Barolo a Barbaresco. Hlavné vína ako Barolo Bricollina, sú vysoko oceňované a pravidelne sú zaradované v najprestížnejšom vínnom sprievodcovi ,a to Gambero Rosso.
Vinárstvo okrem vína ponúka aj skvelé zážitky z ich vlastného luxusného hotela priamo vo viniciach a v neposlednom rade aj vo vlastnej reštaurácií Il Boscaretto , ktorá v roku 2010 získala hviezdičku kvality Michellin ako jedna z mála na svete.