Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

Výrobcovia

NOVINKY


Ročník: -
Oblasť: -
Krajina: Španielsko
Objem: 1 L
Alkohol: - %

€49.90

Ročník: -
Oblasť: -
Krajina: -
Objem: 1 L
Alkohol: - %

€34.90

Ročník: -
Oblasť: -
Krajina: -
Objem: 6 L
Alkohol: - %

€35.00

Ročník: -
Oblasť: -
Krajina: -
Objem: 0,320 L
Alkohol: - %

€5.90

- - -


Ročník: 2013
Oblasť: Malokarpatská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13 %

€11.95

Ročník: 2013
Oblasť: Stredoslovenská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13 %

€16.40

Ročník: 2011
Oblasť: Kamptal
Krajina: Rakúsko
Objem: 0,75 L
Alkohol: 12.5 %

€13.80

Ročník: 2006
Oblasť: Toskánsko
Krajina: Taliansko
Objem: 0,375 L
Alkohol: 11.5 %

€42.00

Ročník: 2011
Oblasť: Malokarpatská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.375 L
Alkohol: 9 %

€24.90

Ročník: 2013
Oblasť: Malokarpatská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12 %

€6.80

Ročník: 2019
Oblasť: Malokarpatská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12 %

€12.95

Ročník: 2012
Oblasť: Malokarpatská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13 %

€13.46
 

UMENIE A VÍNO - SVETOVÝ JUR 2015

 Email  Tlač  PDF

Academia Istropolitrana Nova a mesto Svätý Jur si vás dovoľujú pozvať na otvorenie festivalu - UMENIE A VÍNO - SVETOVÝ JUR 2015

Academia Istropolitrana Nova a mesto Svätý Jur si vás dovoľujú pozvať na otvorenie festivalu - UMENIE A VÍNO - SVETOVÝ JUR 2015

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

V piatok 19. júna 2015 od 17:00 . Festival potrvá ofd 19. do 21. júna 2015. Obsahom festivalu budú výstavy, koncerty, folklór, poézia , historická architektúra, svätojurský rínek, fotoškola a rôzne videoprojekcie.

zdroj a foto : ainova.sk

 

Cabernet Sauvignon Rosé | Mrva & Stanko zvíťazil v Slovinsku

 Email  Tlač  PDF

Cabernet Savignon rosé z ročníka 2014 z vinárstva Mrva & Stanko sa stal šampiónom VINO LUBLJANA 2015

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Cabernet Sauvignon Mrva & Stanko Rosé - ružové. Víno iskrivo ružovej farby, výrazne ovocnej príťažlivej vône sladkého ovocia, najmä lesných jahôd a malín.

Chuť vína je šťavnato ovocná s ríbezľovo - žihlavovým lemom, harmonickou štruktúrou kyselín, celkovou eleganciou a dlhým doznievaním.

viac info o VINO LJUBLJANA 2015 : http://en.vinoljubljana.si/for-media/press-releases/#id_40

zdroj a foto: Mrva & Stanko

 

Košice GURMÁN FEST 2015

 Email  Tlač  PDF

Košice GURMÁN FEST 2015 - 12. - 14. JÚN 2015 / MESTSKÝ PARK / 6. ročník gastronomického podujatia roka na Východnom Slovensku!

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Mestský park v Košiciach sa opäť premení na zelený ostrov plný gastronomických zážitkov. Košice Gurmán Fest už po šiesty raz pozýva Vás a Vašich priateľov stráviť čas v atraktívnom prostredí v centre mesta a vychutnať si skvelé jedlo, rozmanité vína, či relaxovať pri jazzovom koncerte.

Vyberte si z pestrej ponuky tých najlepších košických reštaurácií, ochutnajte regionálne a lokálne produkty, či nováčika festivalu – vychýrenú maďarskú reštauráciu Anyukám Mondta, ktorá prijala pozvanie na Košice Gurmán Fest po prvýkrát. O svoje kulinárske umenie sa príde podeliť aj prvotriedny kuchár reštaurácií ocenených Michelinovými hviezdami Gabriel Kocák, či sympatický Marcel Ihnačák.

Čaká Vás viac ako 40 vystavovateľov, 7 jazzových koncertov, 3 majstrovské live cooking shows, 1 súťaž vo filetovaní lososov, detská zóna s jedinečným vláčikom a živým poníkom a mnoho nielen kulinárskych zážitkov. Novinkou bude hudobný altánok, kde sa počas festivalu predstavia zaujímaví hostia: Jazzabell, AMC Trio, Edo Klena, Štefan Šanta a Sisterhood of Klangpedal.

Detaily a ďalšie informácie sa priebežne aktualizujú, preto zostaňte naladení aj na Facebookovej stránke Košice Gurmán Fest!

Otváracie hodiny festivalu
•  Piatok - sobota od 12.00 do 22.00 / nedeľa 11.00 - 20.00

Vstupné
• 1 dňová vstupenka: dospelý 2,5€ / dieťa 6 - 15 rokov, dôchodca a ZŤP 1,5€ / dieťa do 6 rokov v sprievode rodiča ZDARMA!
• Festivalová permanentka - tri festivalové dni za cenu dvoch!: dospelý 5€ / dieťa 6 - 15 rokov, dôchodca a ZŤP 3 € / dieťa do 6 rokov v sprievode rodiča ZDARMA!

Vstup na Košice Gurmán Fest bude možný od Kunsthalle (zo Štefánikovej ulice) a od Jakabovho paláca (z Mlynskej ulice). Ostatné vstupy do parku budú uzatvorené.

Festivalové platidlo
Tak ako počas predošlých ročníkov aj tentoraz budú platidlom na festivale „gurmány“. Návštevníci si ich budú môcť zakúpiť v Gurmánbankách rozmiestnených v areáli parku.

Zapojte sa do súťaže o hodnotné ceny!
Stačí ak vyplníte ústrižok z Vašej vstupenky so svojimi kontaktnými údajmi a vhodíte ho do žrebovacej urny pri hlavnom pódiu. Žrebovanie prebehne počas všetkých festivalových dní o 19.00 na Hlavnom pódiu. Výhercu hlavnej ceny oznámime v nedeľu – kedy prebehne žrebovanie spomedzi všetkých zapojených účastníkov súťaže!

Hodnotenie reštaurácií
Počas festivalu bude prebiehať každý večer hodnotenie Najobľúbenejšej festivalovej reštaurácie dňa a Najobľúbenejšieho predajcu nápojov dňa. Na záver festivalu bude odbornou porotou vybratý Top vystavovateľ Košice Gurmán fest 2015, ktorý svojou celkovou prezentáciou oslovil najviac návštevníkov.

zdroja foto: visitkosice.eu

 

Carmenet a Lipovina z kolekcie vín enológa Vladimíra Hronského

 Email  Tlač  PDF

Carmenet Lipovina Vladimir HronskyMedzi prvými Vám prinášame nový ročník vín Carmenet a Lipovina 2014 enológa Vladimíra Hronského. Tieto novinky prichádzajú na trh práve tento týždeň.

Medzi prvými Vám prinášame nový ročník vín Carmenet a Lipovina 2014 enológa Vladimíra Hronského. Tieto novinky prichádzajú na trh práve tento týždeň.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Zažite a ochutnajte unikátne vína vyrobené v limitovanej sérii len 5000 ks. Pikantná a voňavá Lipovina z tokajskej oblasti a ružový Cermenet ktorý je vytvorený spojením Cabernet Sauvignonu, Cabernet Fancu a Merlotu. K dispozíci sú v našom obchode alebo si ich môžete objednať prostredníctvom e-shopu.

 

Za vínom do Šenkvíc 2015

 Email  Tlač  PDF

Všetkých milovníkov vína srdečne pozývame do KARPATSKEJ PERLY na podujatie za Vínom do Šenkvíc, ktoré sa koná v sobotu 6. júna od 12:00 do 21:00.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Môžete sa tešiť na ochutnávku vín, kulinárske špeciality, prehliadky pivníc, vertikálnu degustáciu, posedenie na letnej terase, či výhľad z rozhľadne. Fanúšikom automobilového pretekára Maťa Homolu by sa sme radi dali do pozornosti jeho autogramiádu, ktorá sa bude konať od 16:00 do 18:00 v areáli KARPATSKEJ PERLY.

Za vínom do Šenkvíc - to je aj jedinečná možnosť ochutnať vína od 34 vinárov na 19 stanoviskách v rámci Šenkvíc. Navštíviť budete môcť aj pivnice, ktoré nie sú bežne pre verejnosť otvorené. Špeciálnym prekvapením bude aj otvorenie Náučného vinohradníckeho chodníka s 30 odrodami viniča, ktorý sa nachádza za budovou Obecného domu (Chorvátska 105). Na námestí G. Kolinoviča sa bude počas celého podujatia konať súťaž vo varení guláša Ockov kotlík. Súčasťou programu je aj pečenie býka, súťaže vo váľaní sudov, ťahaní heverom, lukostreľba a koncert skupiny Samorast.

Vstupenky na podujatie v hodnote 20 EUR sú k dispozícii prostredníctvom siete Ticketportal. V deň akcie si ich môžete zakúpiť v Kultúrnom a informačnom centre v Šenkviciach, alebo aj vo vinárstve KARPATSKÁ PERLA. Vstupenka zahŕňa 10 EUR na nákup vína. Počas akcie bude možné využiť bezplatnú kyvadlovú dopravu.

 

Slovenská pivná korunka 2015 | rekordných 130 prihlásených pív

 Email  Tlač  PDF

19 a 20 mája 2015 hodnotila degustačná komisia súťaže Slovenská pivná korunka 2015 najlepšie slovenské pivá. 19 a 20 mája 2015 hodnotila degustačná komisia súťaže Slovenská pivná korunka 2015 najlepšie slovenské pivá.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Do 9. ročníka súťaže prihlásilo 25 veľkých, malých, remeselných a reštauračných pivovarov rekordných 130 pív. Ich kvalitu anonymne hodnotilo 28 odborníkov, ktorí určia, aké pivá získajú zlatú, striebornú a bronzovú pivnú korunku v 11 súťažných a 2 nesúťažných kategóriách.

Tradícia varenia piva na Slovensku začala už v stredoveku, významne sa rozšírila v 14. a 15. storočí a pivovarníctvo zohráva v potravinárskom priemysle aj v súčasnosti významnú úlohu. Dnes sa u nás pivo varí v 44 pivovarov, kde majú zastúpenie 4 veľké a malé a 40 reštauračných, a všetky spoločne vyprodukujú takmer 3 milióny hektolitrov piva ročne*. „I napriek tomu, že sme malá krajina, naše pivo je považované za vysoko kvalitné a spotreba takmer 72 litrov* na hlavu radí Slovákov k národom so silnou pivnou kultúrou, ktorá sa neustále rozvíja“, hovorí Júlia Hurná, prezidentka Slovenského združenia výrobcov piva a sladu a dodáva: „Rozmanitosť ponuky vystihuje aj neuveriteľný počet 130 prihlásených pív.“

V tomto ročníku súťaže sú najpočetnejšie zastúpené spodne kvasené pivá, ktorých výroba a konzumácia má v našom regióne dlhú tradíciu. Z týchto pív prihlásili pivovary celkovo 80 vzoriek - 37 svetlých spodne kvasených pív, 23 tmavých a polotmavých spodne kvasených pív, 11 špeciálov a v kategórii obľúbených miešaných a ochutených pív súťažilo 9 pív. Silno zastúpená je aj skupina vrchne kvasených pív s 39 prihlásenými pivami. Nesúťažná kategória nealko mala 11 pív.

Slovenská pivná korunka je súťaž s najdlhšou históriu, ale aj šírkou zapojených odborníkov a zameriava sa na oceňovanie kvality slovenských pív. Hodnotí ju 28 odborníkov a porota je zložená z profesionálnych pivných expertov spomedzi sládkov a odborníkov na kvalitu piva z Chemickej a potravinárskej fakulty STU, Štátneho veterinárneho a potravinového ústavu SR a zo Štátnej veterinárnej a potravinovej správy. „Aby sme dosiahli prísne hodnotiace kritériá, hodnotenie prebieha v špeciálnych degustačných podmienkach, aby vyzneli všetky dôležité atribúty kvality piva“, hovorí Ján Štulc, vedúci odboru kontroly potravín rastlinného pôvodu zo Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR, ktorý dohliada na správny priebeh anonymnej degustácie a spresňuje, na čo sa porota pri hodnotení sústredí: V zmysle medzinárodných noriem hodnotíme senzorické vlastnosti každého súťažného piva a to jeho správnu farbu, čírosť, penivosť, vôňu a chuť, ktoré sú špecifické v každej kategórii.

Vzhľadom na vysoký počet prihlásených pív prebiehalo degustovanie dva dni. Prvý deň hodnotila porota 45 pív z veľkých a malých samostatných pivovarov, druhý deň 85 pív z reštauračných remeselných pivovarov. „Degustačné komisie mali ťažké rozhodovanie. Kvalita pív bola veľmi vyrovnaná. V niektorých kategóriách sme dokonca museli robiť druhé, „rozstrelové“, kolo, aby sme mohli vyhodnotiť pivá ašpirujúce na získanie ocenenia,“ spresnila prácu poroty vedúca degustačnej komisie doc. Ing. Daniela Šmogrovičová, PhD. z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU.

Súťažiace pivovary a verejnosť sa výsledky hodnotenia komisie dozvedia 23. júna 2015 na slávnostnom odovzdávaní ocenení Slovenská pivná korunka 2015 v Bratislave.

AKO SPOZNAŤ KVALITNÉ PIVO?

Kvalitu piva je možné najlepšie posúdiť, ak je správne vychladené pri teplote 8 -12  ̊C, čo je teplota, pri ktorej sa má podávať alebo čapovať. Používajú sa čisté sklenené poháre, ktoré sa špeciálne zakúpili len pre účely odbornej degustácie. Po napití by malo pivo v ústach pekne doznievať, nie sa okamžite stratiť.

 

FARBA A ČÍROSŤ

Farba piva by mala zodpovedať príslušnému typu piva. Mala by byť správne sýta, priezračná a jagavá. Okrem kvasených pív, ktoré sú kalné. Svetlé spodne kvasené pivá by mali byť zlatohnedé, avšak môžu mať širšiu škálu odtieňov tejto farby. Musí byť však krásne číre, iskrivé a ostro lámať svetlo. Tmavé pivá sú charakteristické tmavou farbou, ktorá pochádza z karamelizovaných prírodných cukrov z jačmenného sladu. U vrchne kvasených pív sa farba pohybuje od svetlej jantárovej až po červeno-medenú. Pšeničné pivá sú charakteristické svetlou až slamovou farbou.

PENIVOSŤ

Pri hodnotení penivosti sa sleduje výška a stabilita peny. Pod výškou peny sa rozumie vzdialenosť povrchu peny od povrchu kvapaliny. Pod stabilitou peny sa rozumie čas, ktorý uplynie medzi vytvorením peny a koncom jej samovoľnej deštrukcie, čo je signalizované vytvorením tzv. lysinky.

Pena by mala v pohári pekne držať, pekne krúžkovať na stene pohára, nemala by hneď opadnúť a vyprchať. Mala by chrániť pivnú hladinku od styku s okolím.

VÔŇA

Vôňa piva, ktorá je podstatne zložitejším vnemom než chuť, je jeho význačnou charakteristikou,  pretože rozhoduje o prvom dojme, ktorý si konzument o pive urobí. Pri  hodnotení  vône sa posudzuje jednak jej celková intenzita, ktorá by mala byť u pív plzenského typu slabá až stredná, pričom by mala byť zladená tak, aby žiadna z prítomných vôní neprevládala.

Z cudzích vôní vyskytujúcich sa u piva rozlišujeme tzv. prípustné, medzi ktoré patrí napr. oxidačná – najčastejšie pasterizačná, ďalej kvasničná, esterová ako aj mladinová, samozrejme len v malých koncentráciách.

CHUŤ

Chuť je pri hodnotení piva najdôležitejšia. Opäť, rôzne typy piva majú svoju špecifickú chuť. Svetlé spodne kvasené pivá majú sviežu, čisto sladovú chuť bez príchute, sú jemné a chmeľovo horké. V tmavom pive by ste mali objaviť plnú, karamelizovanú, sladkastú chuť. Sú menej horké. Vrchne kvasené pivá sú cítiť výrazne chmeľovo a vďaka rýchlemu kvaseniu dostávajú sladšiu a plnú chuť. Pšeničné pivá sú väčšinou nefiltrované, preto v ňom cítiť kvasnice, miernu kyslosť a chuť môže byť od jemnej kyslej až po trpkú, či jemne sladkej  až po ovocnú.

Celkovo ale platí, že tie najlepšie pivá majú svoj charakter, plnú chuť, vyvážené jednotlivé zložky a značnú horkosť. Bublinky, alebo nasýtenie piva oxidom uhličitým, by mali byť jemné a postupne pomaly unikať z pohára.


*údaj za rok 2013. Aktuálny údaj za rok 2014 bude až v polovici roka 2015

zdroj: slovenskepivo.sk | Slovenské združenie výrobcov piva a sladu
ilustračné foto: www.inmedio.sk

 
Ďalšie články...
Strana 20 z 123