Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

O víne

Vinárstvo PEREG úspešné na AWC Vienna 2014

 Email  Tlač  PDF

AWC 2014Vinárstrvo PEREG získalo na najväčšej súťaži vín na svete AWC Vienna 2014 dve zlaté a dve strieborné medaily. Ich ďalších 5 vín bolo zaradených do kategórie " Seal of approval " .

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Sme veľmi radi, že môžeme potešiť všetkých milovníkov vín PEREG významnými oceneniami z tejto prestížnej súťaže vyjadrili sa zástupcovia vinárstva.

Zlatá medaila AWC Vienna 2014
DEVÍN 2013
Cabernet Sauvignon 2013

Strieborná medaila AWC Vienna 2014
Rulandské šedé 2013
Svätovavrinecké rosé 2013

Seal of approval AWC Vienna 2014
Frankovka rosé 2013
Veltlínske zelené 2013
Rulandské biele 2013
Rizling Vlašský 2013
Tramín červený 2013


zdroj a foto: Pereg

Aktualizované ( Piatok, 19 Spetember 2014 12:45 )
 

" Božolé" 2014 Beaujolais Nouveau - blíži sa veľký sviatok mladého vína.

 Email  Tlač  PDF

BEAUJOLAIS Joseph Drouhin20. novembra 2014 sa v mestách po celom svete objavia plagáty s nápisom " Le Beaujolais Nouveau est arrivé! " - " Božolé ". Začína sa jeden z najväčších a najbujarejších vinárskych sviatkov našej planéty. „Le Beaujolais Nouveau est arrivé!“.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

V tomto čase je už 65 miliónov fliaš, takmer polovica celoročnej produkcie francúzskeho regiónu Beaujolais, na konci svojej cesty k zákazníkom.

Francúzsko je nepochybne najslávnejším producentom vín a Beaujolais - " Božolé " je jeho najslávnejšie červené víno. Úderom polnoci na tretí štvrtok v novembri každého roka, sa začína oslava pitím vína Beaujolais Nouveau, je to víno z hrozna dopestovaného v lete toho istého roka.

Ide o ľahké víno, fľašované necelé dva mesiace po zbere. Je jasnočervenej farby a charakterizujú ho ako osobitne aromatické, s veľmi sviežou chuťou. Znalci tvrdia, že je akýmsi mostom medzi bielym a červeným vínom, ktoré je škoda vychutnávať na jazyku, ale treba ho piť dúškami. Ale to naozajstné čaro Beaujolais spočíva v poznaní, že presne to čo vy robia v danej chvíli milióny ľudí na celej Zemi.

Tá istá oslava sa koná nielen doma ale v tisíckach kaviarní, vinární a reštaurácií celého sveta. Privítajte tento rok 20. Novembra 2014 BEAUJOLAIS ...

Ponúkame Vám k tomuto svetovému zážitku BEAUJOLAIS :

Beaujolais Villages Noveau :

Beaujolais Joseph Drouhin Noveau   9,70 ,- € s DPH / 0,75 l fľ.

Beaujolais Joseph Drouhin Villages Noveau 9,90,- € s DPH / 0,75 l fľ.


Objednávky na Beaujolais - "Božolé"prijímame na e-mail: Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript alebo telefonicky na 02 4552 3547 ale len do 10.10.2014. Minimálna objednávka je 6 ks fliaš. Cena platí pre odber tovaru v našej predajni vína v Bratislave. V prípade záujmu vám vaše Beaujolais zašleme za poplatok kdekoľvek v EU kuriérom.

Aktualizované ( Streda, 01 Október 2014 13:25 )
 

Gastrotip IN MEDIO - Sušené paradajky - Recept na prípravu ...

 Email  Tlač  PDF

Väčšie mäsité paradajky prepolíme – rozštvrtíme, resp.  pokrájame na 6 častí. Ak sú veľmi šťavnaté vyberieme zrnká a šťavu a ponecháme len dužinu.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Paradajky uložíme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie šupkou dole. Následne pokvapkáme olivovým olejom,  jemne osolíme, okoreníme a maličko pocukrujeme /ak sú dostatočne sladké netreba/. Na záver posypeme paradajky oregánom.

Rúru na pečenie rozohrejeme na 180 stupňov celzia. Keď je zahriata – dáme ich tam buď v jednom alebo dvoch plechoch na pečenie. Potom zvýšime teplotu na 220 stupňov celzia. Keď rúra túto teplotu dosiahne – necháme ich tam 10-12 min. Po uplynutí tohto času rúru vypneme a 4-5 hodín neotvárame dvierka a necháme pôsobiť teplo . Len ak je tam príliš veľká para – štrbinkou ju vypustíme /na chvíľku vložíme do dvierok stále zatvorených varechu/.

Po uplynutí 4-5 hodín opäť zapneme trúbu opäť a teplotu nastavíme na 220 stupňov celzia. Po dosiahnutí tejto teploty – necháme pôsobiť 10 min naplno. Potom vypneme a necháme pôsobiť teplo ďalších 4-5 hodín / dvierka neotvárame/.

Ideálne je začať robiť paradajky poobede cca o 16,00 – 17,00 hod prvýkrát a proces zopakovať o 21,00-22,00 hod a nechať teplo pôsobiť do rána.

Hotové sušené paradajky zmiešame s kapary, pridáme sušenú bazalku a plníme do pripravených menších zaváracích pohárov – zalejeme ich olivovým olejom.

Uskladňujeme v chladničke / vydržia pokiaľ ich skôr nezjete cca 10 dní/.

Môžete ich aj sterilizovať cca 5 min vo vriacej vode /tak, aby sa chytili viečka/.

Dobrú chuť !

zdroj a foto: www.obchodsvinom.sk

Aktualizované ( Utorok, 16 Spetember 2014 14:45 )
 

Ochutnajte a spoznajte slovenské Chardonnay a Frankovky | Vinotéka IN MEDIO Bratislava | štvrtok 18. september 2014 od 18:00 - 21:00

 Email  Tlač  PDF

Milí priaznivci vína,

pripravili sme pre Vás na voľnú degustáciu slovenských Frankoviek a Chardonnay, ktorá prebehne vo štvrtok, 18. septembra 2014, v čase od 18:00 do 21:00 v priestoroch vinotéky IN MEDIO , Hradská 78/B, 821 07 Bratislava.

Predbežne sú na ochutnávku vybrané vína od Mrva & Stanko, Karpatská Perla, Elesko, Mavín - Martin Pomfy, Janoušek & Polák.

Degustovať budeme 4 vzorky Chardonnay a 4 druhy Frankovky.

Cena za degustáciu 12 €,- S DPH, obsahuje 8 degustačných vzoriek a syrový záhryz s pečivom.

Vyberte si Vaše najlepšie CHARDONNAY a FRANKOVKU u nás.

Tešíme sa na Vás.

Rezervácie na tel: 02 4552 3547 alebo na e-mail : Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript . Počet miest je obmedzený na 35 osôb.

Vinotéka IN MEDIO Hradská 78/B, Bratislava | tel: 02 4552 3547 | www.inmedio.sk | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

poznámka: Fotografia je ilustračná, termín degustácie ako aj rozsah a výber vín sa môže meniť podľa aktuálnej ponuky.
text a foto: www.inmedio.sk

Aktualizované ( Utorok, 16 Spetember 2014 13:48 )
 

Vinárstvo SIMONSIG získalo na prestížnej súťaži MUNDUS VINI 2014 v Nemecku dve zlaté medaily

 Email  Tlač  PDF

Juhoafrické vinárstvo SIMONSIG získalo na prestížnej súťaži MUNDUS VINI 2014 v Nemecku dve zlaté medaily.

Produkty vinárstva SIMONSING nájdete aj v ponuke : www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Ocenenie získali vína :

TIARA - Simonsig , Víno typu Bordeaux je vlajkovou loďou vinárstva Simonsig a prezentuje každý rok to najlepšie, čo vinohrady urodili. Hneď v prvom roku svojho uvedenia na trh - 1992 - sa stalo vínom roka a odvtedy si drží popredné priečky medzi červenými vínami Južnej Afriky.

Primárne arómy pražených kávových zŕn a tmavej čokolády sa striedajú s vôňou čiernych ríbezlí a postupne sa obohacujú o tóny korenia a vanilky z dubových sudov. Hodvábna jemná chuť ideálne dozretého Cabernetu (68%) s pevnymi tanínmi a celá paleta šťavnatých ovocných chutí odrody Merlot (32%) ukazujú obrovský potenciál pre ďalšie zrenie vína.

Výnimočný ročník sa stáva etalónom štýlu pre Simonsig Tiara. Mimoriadne vyniká v gastronomickom sobáši s divinou a tmavým mäsom.

Chenin Blanc - Simonsig , Prvý Chenin Blanc vyrobil Frans Malan v roku 1968 a odvtedy vína z tejto odrody dosiahli novú úroveň popularity na celom svete. Znovuobjavená univerzálnosť viniča, sviežosť a ovocnosť jeho vína spôsobila, že sa dnes pestuje na 20% vinohradov v Južnej Afrike.

Neobvykle dlhé a teplé leto spôsobilo dlhšie a optimálne vyzretie hrozna s krásnou farbou, intenzívnou vôňou, plnou ovocnou chuťou a jemnými tanínmi. už žiarivá slamovozlatistá farba napovedá veľa o chuti a vôni tohto vína. Z pohára potom vyrazí intenzívna aróma zrelých maslových hrušiek a medu.

Chuť je komplexná a má niekoľko úrovní celého spektra zrelého ovocia so sviežou a dlhou dochuťou. Perfektná rovnováha medzi ovocnosťou, kyselinkou a cukornatosťou je znakom vysokej elegancie vína a vhodnosti pre rôzne príležitosti. Víno je určené na okamžitú spotrebu, najmä dobre vychladené počas leta.

o vinárstve SIMONSIG :
Vinárstvo Simonsig - korene jedného z najstarších vinárstiev v Južnej Afrike siahajú až do roku 1688, keď sa francúzsky huguenot Jacques Malan rozhodol opustiť domov a pokračovať ako jeden z prvých pionierov v tradícii svojich otcov - výrobe kvalitných vín v ďalekej Afrike. V novodobej histórii sa o začiatky moderného vinárstva postaral Frans Malan, keď všetko úsilie podriadil jedinému cieľu - výrobe kvalitných vín svetovej úrovne.

Bol vinárom ktorý ponúkol prvé juhoafrické šumivé víno vyrobené klasickou metódou, prvý Riesling a bol jedným z troch spoluzakladateľov dnes už svetoznámej vínnej cesty v oblastiach Stellenbosch. Jeho odkaz ďalej rozvíjajú jeho traja synovia . Francois, Pieter a Johan. A že to robia dobre, svedčí aj mmnožstvo juhoafrických aj svetových ocenení a úspešný export do viac ako 40 krajín sveta.

Aktualizované ( Piatok, 12 Spetember 2014 10:13 )
 

Vinársky ročník 2014 - Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku

 Email  Tlač  PDF

vinicaVinársky Ročník 2014 na Slovensku je mimoriadne náročný na starostlivosť o vinič a poukazuje na regionálne rozdiely medzi slovenskými vinohradníckymi oblasťami.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Ročník 2014 bol mimoriadne náročný na obhospodarovanie. Mierna zima nezničila škodcov a tak vinohradníci museli odolávať húseniciam, tlaku múčnatky aj perenospóry. Opäť sa preukázalo, že pestovať vinič nie je jednoduché, treba na to veľké znalosti a skúsenosti, aby úroda bola kvalitná.

Celkovo predpokladáme pokles úrody o 10-15 % v porovnaní s dlhodobým priemerom, odhadujeme že sa dosiahne výroba vína okolo 310 000 hl. V niektorých regiónoch bude nadúroda, naopak v niektorých regiónoch hrozno zničil júlový ľadovec alebo perenospóra, a výpadky budú vyššie ako 40 %.

Prejavujú sa tak veľké regionálne rozdiely medzi slovenskými vinohradníckymi oblasťami. Zdravotný stav hrozna je zatiaľ dobrý. Vinohradníkom by veľmi pomohlo stabilné počasie bez dažďov počas kampane.

Nakoľko vďaka počasiu kampaň začala o desať dní skôr ako zvyčajne, už teraz sa môžeme tešiť z kvalitného burčiaku zo slovenského hrozna. Cukornatosť hrozna je zatiaľ o málo nižšia ako zvyčajne, kyselinky sú na štandardnej úrovni. Slnečný september môže práve v takomto ročníku významne pomôcť k zvýšeniu zberovej zrelosti hrozna a výrobe vysoko kvalitných prívlastkových vín.

zdroj: Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku, foto: www.obchodsvinom.sk

Aktualizované ( Streda, 10 Spetember 2014 08:21 )
 

Talianske vinárstvo Castello di Querceto získalo zlatú medailu za Chianti Classico v Nemecku na 18. ročníku súťaže Berliner Wine Trophy 2014

 Email  Tlač  PDF

Talianske vinárstvo Castello di Querceto získalo zlatú medailu za Chianti Classico ročník 2013 v Nemecku na 18. ročníku súťaže Berliner Wine Trophy 2014.

www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Súťaž sa konala pod záštitou OIV - Medzinárodná organizácia pre vinič a víno. Súťaže Berliner Wine Trophy 2014 sa zúčastnilo viac ako 3500 vín z celého sveta. Vína degustovalo 120 porotcov. Udelených bolo 9 veľkých zlatých medailí, 796 zlatých medailí a 252 strieborných.

O vinárstve Castello di Qurceto :
Usadlosť Castello di Qurceto sa nachádza medzi zelenými kopcami vo výške 470 metrov, len pár kilometrov od Greve v Chianti. K vinohradníctvu patrí celkom 190 hektárov pôdy, z čoho 60 pripadne na kultivované vinohrady, 10 na olivové háje a zvyšok je zalesnený dubmi a gaštanmi.

Vinárstvo pestuje najmä červené odrody viniča, biele len v obmedzenom množstve. Kry viniča sú za účelom vysokej kvality hrozna veľmi nízko orezávané a ošetrované pokiaľ možno len biologickými prostriedkami.

Celých 60 hektárov viníc je ďalej rozdelených na dvadsať menších políčok, z ktorých všetky sú vystavené optimálnym klimatickým podmienkam. Zámerom Alessandra Francois je oddeliť charakter a osobitosť hrozna z jednotlivých častí vinohradov.

Vína z talianskeho vinárstva Castello di Querceto nakúpite aj v našej predajni IN MEDIO Vinotéka Hradská 78/B, 821 07 Bratislava,  , tel: 02 4552 3547
zdroj a foto: Berliner Wein Trophy , dwm.de, Castello di Querceto

Aktualizované ( Utorok, 09 Spetember 2014 16:30 )
 
Strana 23 z 67


Náš tip


Ročník: 2009
Oblasť: Tokajská - Malá Tŕňa
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13.0 %

€9.90

Ročník: 2013
Oblasť: Veneto
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12.5 %

€12.29

Ročník: 2013
Oblasť: Malokarpatská Modra
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12.5 %

€12.70

Výrobcovia