Vychádza nové číslo časopisu VINOTÉKA 4 / 2014
Piatok, 19 Spetember 2014 13:43
správca
Práve vychádza nové číslo časopisu VINOTÉKA 4 / 2014.
www.inmedio.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B , tel: 02 4552 3547,
Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript
z obsahu aktuálneho čísla :
Vinárstvo Mrva & Stanko , Veľká zlatá medaila z Concours Mondiqal du Bruxelles pre Cuvée Hron, Váh, Rimava, Rudava
Test veltlínov odhalil ich dve tváre
Atmosféra letných vínnych festivalov
Kde sa rodí najlepšie PROSECCO.
zdroj a foto: časopis Vinotéka, Mrva & Stanko
Vychádza nové číslo časopisu VINOTÉKA 4 / 2014
Piatok, 19 Spetember 2014 13:40
správca
Práve vychádza nové číslo časopisu VINOTÉKA 4 / 2014.
www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547,
Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript
z obsahu aktuálneho čísla :
Vinárstvo Mrva & Stanko , Veľká zlatá medaila z Concours Mondiqal du Bruxelles pre Cuvée Hron, Váh, Rimava, Rudava
Test veltlínov odhalil ich dve tváre
Atmosféra letných vínnych festivalov
Kde sa rodí najlepšie PROSECCO.
zdroj a foto: časopis Vinotéka, Mrva & Stanko
Aktualizované ( Piatok, 19 Spetember 2014 13:42 )
Vína z vinárstva Karpatská perla boli zaradené medzi 1000 najlepších vín sveta pre rok 2015 - 1000 VINS DU MONDE 2015
Piatok, 19 Spetember 2014 12:41
správca
Medzi 1000 najlepších vín sveta pre rok 2015 boli zaradené aj dve vína z vinárstva KARPATSKÁ PERLA.
www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547,
Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript
Sú to sladké DÍLEMÚRE Pálava 2011 a akostný JAGNET Müller-Thurgau 2013.
Medzi 1000 najlepších vín sveta pre rok 2015 , ktorú vydáva pravidelne Únia enológov Francúzska sa dostalo až 50 vín zo Slovenska.
zdroj a foto 1000 VINS DU MONDE 2015 , Karpatská Perla
Aktualizované ( Piatok, 19 Spetember 2014 12:45 )
Vinárstvo PEREG úspešné na AWC Vienna 2014
Piatok, 19 Spetember 2014 12:28
správca
Vinárstrvo PEREG získalo na najväčšej súťaži vín na svete AWC Vienna 2014 dve zlaté a dve strieborné medaily. Ich ďalších 5 vín bolo zaradených do kategórie " Seal of approval " .
www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547,
Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript
Sme veľmi radi, že môžeme potešiť všetkých milovníkov vín PEREG významnými oceneniami z tejto prestížnej súťaže vyjadrili sa zástupcovia vinárstva.
Zlatá medaila AWC Vienna 2014 DEVÍN 2013 Cabernet Sauvignon 2013
Strieborná medaila AWC Vienna 2014 Rulandské šedé 2013 Svätovavrinecké rosé 2013
Seal of approval AWC Vienna 2014 Frankovka rosé 2013 Veltlínske zelené 2013 Rulandské biele 2013 Rizling Vlašský 2013 Tramín červený 2013
zdroj a foto: Pereg
Aktualizované ( Piatok, 19 Spetember 2014 12:45 )
" Božolé" 2014 Beaujolais Nouveau - blíži sa veľký sviatok mladého vína.
Štvrtok, 18 Spetember 2014 10:22
správca
Už 20. novembra 2014 sa v mestách po celom svete objavia plagáty s nápisom " Le Beaujolais Nouveau est arrivé! " - " Božolé ". Začína sa jeden z najväčších a najbujarejších vinárskych sviatkov našej planéty. „Le Beaujolais Nouveau est arrivé!“.
www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547,
Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript
V tomto čase je už 65 miliónov fliaš, takmer polovica celoročnej produkcie francúzskeho regiónu Beaujolais, na konci svojej cesty k zákazníkom.
Francúzsko je nepochybne najslávnejším producentom vín a Beaujolais - " Božolé " je jeho najslávnejšie červené víno. Úderom polnoci na tretí štvrtok v novembri každého roka, sa začína oslava pitím vína Beaujolais Nouveau, je to víno z hrozna dopestovaného v lete toho istého roka.
Ide o ľahké víno, fľašované necelé dva mesiace po zbere. Je jasnočervenej farby a charakterizujú ho ako osobitne aromatické, s veľmi sviežou chuťou. Znalci tvrdia, že je akýmsi mostom medzi bielym a červeným vínom, ktoré je škoda vychutnávať na jazyku, ale treba ho piť dúškami. Ale to naozajstné čaro Beaujolais spočíva v poznaní, že presne to čo vy robia v danej chvíli milióny ľudí na celej Zemi.
Tá istá oslava sa koná nielen doma ale v tisíckach kaviarní, vinární a reštaurácií celého sveta. Privítajte tento rok 20. Novembra 2014 BEAUJOLAIS ...
Ponúkame Vám k tomuto svetovému zážitku BEAUJOLAIS :
Beaujolais Villages Noveau :
Beaujolais Joseph Drouhin Noveau 9,70 ,- € s DPH / 0,75 l fľ.
Beaujolais Joseph Drouhin Villages Noveau 9,90,- € s DPH / 0,75 l fľ.
Objednávky na Beaujolais - "Božolé"prijímame na e-mail:
Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript
alebo telefonicky na 02 4552 3547 ale len do 10.10.2014. Minimálna objednávka je 6 ks fliaš. Cena platí pre odber tovaru v našej predajni vína v Bratislave. V prípade záujmu vám vaše Beaujolais zašleme za poplatok kdekoľvek v EU kuriérom.
Aktualizované ( Streda, 01 Október 2014 13:25 )
Gastrotip IN MEDIO - Sušené paradajky - Recept na prípravu ...
Utorok, 16 Spetember 2014 14:42
správca
Väčšie mäsité paradajky prepolíme – rozštvrtíme, resp. pokrájame na 6 častí. Ak sú veľmi šťavnaté vyberieme zrnká a šťavu a ponecháme len dužinu.
www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547,
Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript
Paradajky uložíme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie šupkou dole. Následne pokvapkáme olivovým olejom, jemne osolíme, okoreníme a maličko pocukrujeme /ak sú dostatočne sladké netreba/. Na záver posypeme paradajky oregánom.
Rúru na pečenie rozohrejeme na 180 stupňov celzia. Keď je zahriata – dáme ich tam buď v jednom alebo dvoch plechoch na pečenie. Potom zvýšime teplotu na 220 stupňov celzia. Keď rúra túto teplotu dosiahne – necháme ich tam 10-12 min. Po uplynutí tohto času rúru vypneme a 4-5 hodín neotvárame dvierka a necháme pôsobiť teplo . Len ak je tam príliš veľká para – štrbinkou ju vypustíme /na chvíľku vložíme do dvierok stále zatvorených varechu/.
Po uplynutí 4-5 hodín opäť zapneme trúbu opäť a teplotu nastavíme na 220 stupňov celzia. Po dosiahnutí tejto teploty – necháme pôsobiť 10 min naplno. Potom vypneme a necháme pôsobiť teplo ďalších 4-5 hodín / dvierka neotvárame/.
Ideálne je začať robiť paradajky poobede cca o 16,00 – 17,00 hod prvýkrát a proces zopakovať o 21,00-22,00 hod a nechať teplo pôsobiť do rána.
Hotové sušené paradajky zmiešame s kapary, pridáme sušenú bazalku a plníme do pripravených menších zaváracích pohárov – zalejeme ich olivovým olejom.
Uskladňujeme v chladničke / vydržia pokiaľ ich skôr nezjete cca 10 dní/.
Môžete ich aj sterilizovať cca 5 min vo vriacej vode /tak, aby sa chytili viečka/.
Dobrú chuť !
zdroj a foto: www.obchodsvinom.sk
Aktualizované ( Utorok, 16 Spetember 2014 14:45 )
|
|