Priaznivé slnečné počasie a suchá jeseň v našom vinohrade Suchý Vrch dopriali hroznu krásnu cukornatosť. Hustý tmavočervený až tmavofialový odtieň pripomína farbu sušenej slivky, čiernej olivy.
Vo veľmi intenzívnej a prenikavej vôni nájdeme tóny čiernej ríbezle, černice (casis) a drobné bobuľové ovocie. Robustná a rafinovaná chuť je obohatená dobre štruktúrovanými tanínmi. Víno vyzrievalo 14 mesiacov vo francúzskych barikovych sudoch a umocnilo si vysoký zrecí potenciál ďalším pobytom vo veľkom dubovom sude.
V kuchyni je vhodné v kombinácii s krvavým argentínskym steakom a grilovanou zeleninou. Víno odporúčame dekantovať v karafe a podávať pri teplote 17-19°C.
Ocenenie: Salón vín Slovenskej republiky 2016 Oenoforum 2016 zlatá medaila
|