VYPREDANÉ - Avignonesi - Rosso di Montepulciano - Rosso di Montepulciano má obvykle tú česť, že býva prvým vínom, s ktorým sa obdivovatelia vín zoznámia vrámci degustácii alebo návštevy regiónu.
Preto je to zvyčajne mok so stredne silným telom a jemnou , sviežou arómou. Odrodu Sangiovese (94%) dopĺňajú podľa potreby a ročníka rôzne miestne červené odrody hrozna (6%).
Výsledkom kvasenia v nerezových tankoch a následného zrenia v dubových sudoch ( časť vo veľkých a časť v barikoých ) je víno stredne intenzívnej rubínovej farby.
V nose dominujú pre odrodu typické arómy divých čerešní, červených ríbezlí so štipkou rozmarínu. Chuť je výrazne ovocná, textúra hladká až hodvábna s jemnou kyselinkou a dlhým korenistým dozvukom na podnebí.
|