Vinárstvo Mavín - Martin Pomfy - vína ročníka 2012 1. Rulandské šedé 2012 Víno s chráneným označením pôvodu, akostné odrodové víno s prívlastkom, Neskorý zber, suché, Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Belá Víno má žlto zelenkavý odtieň farby. Aróma vína je intenzívna, nesie sa po prezretom žltom ovocí popretkávanom z citrusovými plodmi. Chuť vína kopíruje aromatické vnemy, pričom je elegantná, jemná z jemnou kyselinkou v závere. Víno skladujte pri teplote 10-12°C. Podávajte pri teplote 12°C, L 04 Aperitív, ovocné a zeleninové šaláty, ryby ...
2. Rizling rýnsky 2012 Víno s chráneným označením pôvodu, akostné odrodové víno s prívlastkom, Neskorý zber, suché, Malokarpatská vinohradnícka oblasť, Bratislava – Rača, Farba vína obsahuje zlatozelené tóny. Víno ma intenzívnu arómu, ktorá je elegantná, svieža a dlhá. Nájdeme v nej minerálne tóny, marhuľu a tropické ovocie. Chuť vína kopíruje aromatické vnemy, je elegantná, šťavnatá, svieža a extraktívna. Víno skladujte pri teplote 10-12°C. Podávajte pri teplote 12°C, L 06 Ryby, hydina, menej zrejúce syry 3. Muller thurgau 2012 Víno s chráneným označením pôvodu, akostné odrodové víno s prívlastkom, Neskorý zber, suché, Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Dvory nad Žitavou Vo farbe vína môžeme spozorovať žltozelené tóny. Aróma vína je elegantná, harmonická a lahodná. Môžeme v nej spozorovať žlté ovocie, krémovosť, oriešky, citrusy a korenistosť. Chuť vína kopíruje aromatické vnemy, pričom je elegantná, harmonická a potenciálna. Víno skladujte pri teplote 10-12°C. Podávajte pri teplote 12°C, L 01 Šaláty, cestoviny, rizoto, morské plody 4. Chardonnay 2012 Víno s chráneným označením pôvodu, akostné odrodové víno s prívlastkom, Výber z hrozna, suché, Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Dvory nad Žitavou Víno má zlato zelenkavý odtieň farby. V aróme vína môžeme spozorovať orieškové tóny, podporené krémovosťou a žltým prezretým ovocím. Chuť vína kopíruje aromatické vnemy, pričom je elegantná, priestranná a harmonická. Víno skladujte pri teplote 10-12°C. Podávajte pri teplote 12°C, L 08 Hydina, bravčové mäso, stredne zrejúce syry 5. Rizling vlašský 2012 Víno s chráneným označením pôvodu, akostné odrodové víno s prívlastkom, Neskorý zber, suché, Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Jasová Farba vína je intenzívna, naznačujúca skvelú vyzretosť hrozna. Môžeme v nej spozorovať zlatistý tón zo zelenkavým odleskom. Aróma vína je elegantná, potenciálna, harmonická a lahodná. Nájdeme v nej prezreté žlté ovocie, medovosť a tóny tropického ovocia. Chuť vína kopíruje aromatické vnemy, pričom je elegantná, plná a dlhá. Víno skladujte pri teplote 10-12°C. Podávajte pri teplote 12°C, L 07 Cestoviny z krémovými omáčkami, sviečková na smotane, ryby, grilovaná hydina, cestoviny – bravčové mäso, koriander, parmezám 6. Sauvignon blanc 2012 Víno s chráneným označením pôvodu, akostné odrodové víno s prívlastkom, Neskorý zber, suché, Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Jasová Farba vína je žlto zelenkavá. Aróma vína je vysoko intenzívna, elegantná, harmonická a čistá. Nájdeme v nej stopy prezretého žltého ovocia, korenistosti a tropického ovocia. Chuť vína je harmonická, čistá a svieža. Kopíruje aromatické vnemy, pričom je doplnená o šťavnatosť. Víno skladujte pri teplote 10-12°C. Podávajte pri teplote 12°C, L 02 Hydina, cestoviny z kuracinou, alebo zeleninou, alebo cherry paradajkami 7. Cabernet sauvignon rosé 2012 Víno s chráneným označením pôvodu, akostné odrodové víno s prívlastkom, Neskorý zber, suché, Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Jasová Víno má čerešňovo ružovú farbu. Aróma vína je intenzívna, čistá a harmonická. Nesie sa po červených malinách, záhradných jahodách a tropickom ovocí. Chuť vína kopíruje aromatické vnemy, pričom harmóniu vína v závere dotvára jemná kyselinka., L 05 Ovocne šaláty, ovocie, aperitív, predjedlá, ľahké jedlá 8. Cabernet sauvignon ľadové víno 2012 Víno s chráneným označením pôvodu, akostné odrodové víno s prívlastkom, Ľadové víno, sladké Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Svodín Víno má ružovo tehlový odtieň farby, ktorý korešponduje z odrodou a jej vyzretím. V aróme vína môžeme spozorovať bodrytídu, medovosť, vlašské orechy, záhradné jahody a čierne ríbezle. Chuť vína kopíruje aromatické vnemy, pričom je harmonická, čistá a potenciálna. Víno skladujte pri teplote 10-12°C. Podávajte pri teplote 8-10°C L20, 8%obj, zbytkový cukor 205 g.l, kyseliny 8 g.l Zmrzlina, koláče aj z výraznejšou chuťou
|