Vedci experimentujú s vínom z ktorého nebude bolieť hlava |
Napísal používateľ Administrator |
Piatok, 20 Marec 2015 16:35 |
Predstavte si mimoriadne chutné víno z ktorého na druhý deň nebudete mať prakticky žiadne bolesti hlavy. O takúto zaujimavosť sa snažia vedci z University of Illinois. www.obchodsvinom.sk | Hradská 78/B 821 07 Bratislava | tel: 02 4552 3547 | Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript Genetickou úpravou kvasiniek bude pravdepoodobne možná úprava fermetovaných nápojov tak, aby pri výrobe nevytvárali toxíny, ktoré spôsobujú tzv. opicu alebo bolesti hlavy po ich požití. Ide však podľa vedcov o veľmi náročnú úlohu. Týmto spôsobom bude možné vytvoriť napríklad viac resveratrolu vo víne, látky ktora sa pokladá sa zdraviu prospešnú. Resveratrol chráni cievy , znižuje hladinu cholesterolu a zabraňuje vzniku krvných zrazenín. Bolesť hlavy ktorá súvisí s požitím alkoholu vytvára viacero faktorov a pravdepodobne ju nebude možné potlačiť o 100 %, ale významne potlačiť. Nečakajte, že v obchode zajtra takéto úpravené nápoje nájdete. Podľa výskumníka Yong-Su Jin aktuálne sa skúmajú kvasinky ktoré sú zodpovedné za chuť vína a hľadajú sa tie ktoré by sa dali modifikovať tak aby víno prinášalo viac pôžitku
ilustračné foto: obchodsvinom.sk |
Posledná úprava Piatok, 20 Marec 2015 17:09 |
Náš tip
|
|
|