Tradičný španielsky vtáčik ako ho ani v Španielsku nepoznajú |
Napísal používateľ Administrator |
Streda, 15 Jún 2011 15:48 |
Skúste slovenskú „klasiku" - španielske vtáčiky s ryžou a hlávkovým šalátom. Bežne sa robia z hovädzieho mäsa, ale my sme ich kvôli skráteniu času pripravili z bravčového mäsa a verte bolo to rovnako chutné.
Bravčové karé vykostené jemne naklepeme, osolíme, okoreníme čiernym korením a potrieme plnotučnou horčicou St. Nicolaus.
Na každý plátok takto pripraveného mäsa uložíme kúsok párku najlepšie viedenského, mrkvy, zeleru, vajíčka, sterilizovanej uhorky. Zvinieme, upevníme niťou. Na horúcom oleji na panvici zvitky narýchlo opečieme zo všetkých strán. Do sklovita si opečieme nakrájanú väčšiu cibuľu a závitky na nej dodusíme do mäkka – podľa potreby podlievame horúcou vodu. Odporúčame podávať s ryžou a hlávkovým, resp. miešaným listovým šalátom.
Ak si k tomuto skvelému jedlu dáte Muller Thurgau, ročník 2010 z vinárstva Mavín, gastronomický zážitok bude pre Vás len ťažko zabudnuteľný. V tomto prípade je snúbenie jedla s vínom veľmi pekným začiatkom večera. |
Posledná úprava Streda, 15 Jún 2011 15:50 |
Náš tip
|
|
|