Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

Slovenské vinárstvo VELKEER 1113 získalo svoju prvú medailu na Concours Mondial de Bruxelles 2014  PDF  Tlač  Email
Napísal používateľ Administrator   
Pondelok, 12 Máj 2014 08:31

Mladé slovenské vinárstvo VELKEER 1113 získalo svoju prvú medailu na Concours Mondial de Bruxelles 2014.  Odrodu Devín Výber z hrozna 2013 ocenili medzinárodní degustátori striebornou medailou, a tak sa vinárstvo môže pýšiť prvým medzinárodným ocenením.

Víno e-shop www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

O VINÁRSTVE VELKEER 1113:

Vinárstvo s názvom Víno Velkeer 1113,  je rodinné vinohradníctvo a vinárstvo, ktoré založili v roku 2011, ako traja  nadšení milovníci vína, ktorí sa rozhodli takýmto spôsobom prispieť k spropagovaniu vinárstva a vinohradníctva v obci Veľký Kýr.

Obec Veľký Kýr leží v Podunajskej nížine na oboch brehoch starého koryta rieky Nitry. Patrí do okresu Nové Zámky a Nitrianskej župy a rozprestiera sa na ploche 2 363 hektára. Po prvýkrát je obec spomenutá v listine kráľa Kálmána z roku 1113 z príležitosti darovania dediny zoborskému opátstvu. Pri výbere názvu vinárstva sme čerpali práve z tejto historickej zmienky, preto Víno Velkeer 1113.

Obec má bohatú vinohradnícku a vinársku históriu,  ktorú sa snaží vinárstvo prezentovať výrobou a ponukou kvalitných odrodových  vín.  Je to jeden z prostriedkov, ako získať pozornosť a záujem  priaznivcov vína aj o tento región.

Spoločosť sa zameriava na výrobu kvalitných prívlastkových vín. Preto sa už pri výbere dodávateľov hrozna  sa výhradne orientujú na pestovateľov  z Nitrianskej a Južnoslovenskej   vinohradníckej  oblasti.  Veľký dôraz kladú na kvalitu dopestovaného a spracovávaného hrozna. Takto vybrané vinohrady viackrát v priebehu roka navštívia aby sme sa mohli priebežne ubezpečiť o správnych postupoch pestovania a presvedčiť sa tak o  konečnej kvalite úrody pri zbere.

Samotný zber hrozna je vykonávaný starostlivo do  debničiek s maximálnou hmotnosťou 20 kg. Tým sa dosiahne, že hrozno nie je znehodnotené a utlačené v kontajneroch. Surovina sa tak do priestoru firmy dopraví v neporušenom, 100 % stave na spracovanie. Všetko hrozno sa spracováva ihneď vo chvíli, keď je do výrobných priestorov - pivnice privezené.

Pri spracovaní hrozna sa používa moderný pneumatický lis. Vďaka regulovateľnému lisovaciemu tlaku je  možné regulovať obsah trieslovín vo vylisovanom mušte. Triesloviny sú jedným z rozhodujúcich parametrov kvality vína. Pri ďalšom spracovaní hroznového rmutu kladieme dôraz na to, aby sa použilo čo najmenej technologických zásahov. Aj preto  je možné  ponúknuť a priniesť dnešnému náročnému spotrebiteľovi čo najväčší pôžitok  z  ponúkaného vína Velkeer 1113.

text a foto: velkeer

Posledná úprava Pondelok, 12 Máj 2014 08:47
 


Náš tip


Ročník: 2013
Oblasť: Nitrianska Vinodol
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13 %

€12.70

Ročník: 2014
Oblasť: Wachau
Krajina: Rakúsko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13.5 %

€16.60

Ročník: 2014
Oblasť: Malokarpatská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12 %

€9.00

Výrobcovia