Slovenské vinárstvo VELKEER 1113 získalo svoju prvú medailu na Concours Mondial de Bruxelles 2014 |
Napísal používateľ Administrator |
Pondelok, 12 Máj 2014 08:31 |
Mladé slovenské vinárstvo VELKEER 1113 získalo svoju prvú medailu na Concours Mondial de Bruxelles 2014. Odrodu Devín Výber z hrozna 2013 ocenili medzinárodní degustátori striebornou medailou, a tak sa vinárstvo môže pýšiť prvým medzinárodným ocenením. Víno e-shop www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript O VINÁRSTVE VELKEER 1113: Vinárstvo s názvom Víno Velkeer 1113, je rodinné vinohradníctvo a vinárstvo, ktoré založili v roku 2011, ako traja nadšení milovníci vína, ktorí sa rozhodli takýmto spôsobom prispieť k spropagovaniu vinárstva a vinohradníctva v obci Veľký Kýr. Obec Veľký Kýr leží v Podunajskej nížine na oboch brehoch starého koryta rieky Nitry. Patrí do okresu Nové Zámky a Nitrianskej župy a rozprestiera sa na ploche 2 363 hektára. Po prvýkrát je obec spomenutá v listine kráľa Kálmána z roku 1113 z príležitosti darovania dediny zoborskému opátstvu. Pri výbere názvu vinárstva sme čerpali práve z tejto historickej zmienky, preto Víno Velkeer 1113. Obec má bohatú vinohradnícku a vinársku históriu, ktorú sa snaží vinárstvo prezentovať výrobou a ponukou kvalitných odrodových vín. Je to jeden z prostriedkov, ako získať pozornosť a záujem priaznivcov vína aj o tento región. Spoločosť sa zameriava na výrobu kvalitných prívlastkových vín. Preto sa už pri výbere dodávateľov hrozna sa výhradne orientujú na pestovateľov z Nitrianskej a Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Veľký dôraz kladú na kvalitu dopestovaného a spracovávaného hrozna. Takto vybrané vinohrady viackrát v priebehu roka navštívia aby sme sa mohli priebežne ubezpečiť o správnych postupoch pestovania a presvedčiť sa tak o konečnej kvalite úrody pri zbere. Samotný zber hrozna je vykonávaný starostlivo do debničiek s maximálnou hmotnosťou 20 kg. Tým sa dosiahne, že hrozno nie je znehodnotené a utlačené v kontajneroch. Surovina sa tak do priestoru firmy dopraví v neporušenom, 100 % stave na spracovanie. Všetko hrozno sa spracováva ihneď vo chvíli, keď je do výrobných priestorov - pivnice privezené. Pri spracovaní hrozna sa používa moderný pneumatický lis. Vďaka regulovateľnému lisovaciemu tlaku je možné regulovať obsah trieslovín vo vylisovanom mušte. Triesloviny sú jedným z rozhodujúcich parametrov kvality vína. Pri ďalšom spracovaní hroznového rmutu kladieme dôraz na to, aby sa použilo čo najmenej technologických zásahov. Aj preto je možné ponúknuť a priniesť dnešnému náročnému spotrebiteľovi čo najväčší pôžitok z ponúkaného vína Velkeer 1113. text a foto: velkeer |
Posledná úprava Pondelok, 12 Máj 2014 08:47 |
Náš tip
|
|
|