Prírodne sladké vína sú poklady z viníc, ochutnajte ich nielen na Vianoce. |
Napísal používateľ Administrator |
Sobota, 14 December 2013 11:17 |
Prírodne sladké vína sú poklady z viníc. Žiaľ vďaka predsudkom ich ľudia na Slovensku veľmi nevyhľadávajú. Vo svete sú tieto vína spájané aj s dobrou gastronómiou a ľudia milujú talianske Vin Santo k dobrému zákusku alebo ako bodku za večerou. Nie je nič lepšie ako fantastický aromatický a sladký Muškát z Izraela a tiež neopakovateľné sú polosladké alebo sladké nemecké rizlingy z Moselu. Na Slovensku nám vinári tiež ponúkajú tieto sladké skvosty, ktoré ak ochutnáte, určite sa k nim vrátite pre ich krásne chute , aromatiku a vznešenosť. Frankovka Modrá , Ľadové víno, 2011 , Chateau Topoľčianky Hrozno pochádza z vinice priamo v obci Topoľčianky, z vinohradníckeho honu Nad kostolom. Vysoká cukornatosť muštu bola prekvapením. Farba: krištáľovo čistá s medenočerveným sfarbením , ocenenie : Pálava Bobuľový Výber , 2011 , Mrva & Stanko Vinárstrvo Víno zelenožltej farby, s podmanivou sladkasto-ovocnou vôňou, najmä s tónmi hruškového nektáru a dužín liči, lemovanou medovo-korenistými vnemami. Chuť vína je lahodne ovocná, so sladkastou ovocnosťou prezretého tropického ovocia a hrušiek, podporená harmonickými kyselinami a jemnou korenistosťou, s príjemnou medovo-ovocnou dochuťou. ocenenie : Cabernet Sauvignon Rosé, 2012 , Výber z Hrozna , Mrva & Stanko Vinárstrvo Víno iskrivo ružovej farby , výrazne ovocnej príťažlivej vône sladkého ovocia, najmä lesných jahôd a malín. Chuť vína je šťavnato ovocná s ríbezľovo žihľavovým lemom, harmonickou štruktúrou kyselín, celkovou eleganciou a dlhým sladkým záverom. Fľašová zrelosť až 3 roky. Víno odporúčame podávať pri teplote okolo 10 stupňov Celzia ako aperitív alebo digestív, na záver bohatého menu v kombinácii s kvalitnými syrmi alebo sladkými dezertnými najmä ovocnými zákuskami. Víno je zaradené ako Výber z Hrozna. Rizling Rýnsky , Ľadové víno , 2008 , Vinárstvo Karpatská perla Vznešené prírodne sladké pitie. Kdeže pitie, chlipkanie len ... kvapka po kvapke, perla po perle. Sladké perly z Malých Karpát. Zlato v čaši, kvitnúca lipová alej v nose, plátky manga na jazyku. Privrite viečka a snívajte Tramín Červený, Hrozienkový Výber 2011, Vinárstvo Karpatská perla Víno zlatožltej farby, charakteristické vôňou fialiek, ruží a medových plástov. V chuti je mohutné, s tónmi prezretého ovocia a medu, harmonicky doplnené jemne korenistým pozadím. Zaradené je v produktovej rade Dílemúre Podávame ho ako aperitív alebo ako doplnok k dezertom. Náš tip – vyskúšajte ho s jablkovou štrúdľou so škoricou a vanilkovým krémom, vychladené na 9-11°C. Pálava, Slamové víno 2009, Vinárstvo Karpatská perla Slamové víno zo Suchého vrchu. Nektár, aký pili grécki bohovia, nektár na pohladenie. Pálava, ktorá nepáli, len hreje. Možno práve preto, že v dreve prežila leto. Chlipkajte ju v čase, keď večera speje k záveru. K tvrdým syrom i medovým rezom nehľadajte lepšieho spoločníka. Ocenenie: Vychutnajte si prírodne sladké vína a určite v nich nájdete aj horúce letné slnko, mimoriadne koncentrované arómy a v ľadových aj „mráz“, ktorý pomohol vytvoriť neopakovateľne harmonickú aromatiku ktorá býva dopĺlnená v chuti až figovými tónmi. |
Posledná úprava Sobota, 14 December 2013 11:29 |
Náš tip
|
|
|