Pasta Romagna talianska dobrota Vám bude chutiť s vínom Tancredi od sicílskej Donna Fugaty. |
Napísal používateľ Administrator |
Streda, 01 December 2010 20:15 |
Rozhodli sme sa spojiť dobré jedlo a vinikajúce víno a preto začneme tým že si otvoríme fľašu Tancredi od vinárstva Donna Fugata a ochutnáme ho aby sme si varenie spríjemnili . Víno e-shop www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript Kým sa nám víno bude otvárať a prevzdušňovať môžeme začať variť ale najprv si prejdime charakteristiku toho sicílskeho pokladu. Obrázok na etikete tohto vína odkazuje na vinárstvo v Contessa Entellina umiestneného na oblaku ako vo fatamorgáne. Víno je excelentnou kupážou odrôd Nero d´Avola a Cabernetu Sauvignon. Obidve odrody sú zberané počas septembra na usadlosti v Contessa Entellina. Víno dozrieva vo francúzskych barikových sudoch, ktoré sú vždy z polovice úplne nové 12 -14 mesiacov a následne minimálne 10 mesiacov vo fľašiach.
Dve odrody sa v tomto excelentnom víne spája v skvelom štýle. Cabernet dodáva odrode Nero d´Avola dotyky mäty a obohacuje ju dodatočnou vôňou. Tóny sladkého dreva, kakaa, čerešní a čučoriedok kontrastujú s grafitovo lahodným pozadím. V chuti je dobre štruktúrované, plné s veľmi silnou chuťou. Odporúčame podávať ku králikovi, dozretým syrom a pečenému mäsu. Najlepšie je víno podávať pri teplote 18°C do veľkých a vysokých kalichov. Víno pred podávaním odporúčame dekantovať. Predstavme si aj recept Pasta Romagna
lyžica oleja
Uvaríme v slanej vode cestoviny ako taliani hovoria aldente , dôležité je aby sa nerozvarili. Potom nastrúhame syr , pokrájame huby a mäso nakrájame na kocky. Na panvici opražíme nakorenené mäso pridáme do neho huby brokolicu a nakoniec pridáme gorgonzolu alebo syr s modrou plesňou a prilejeme aj šlahačku tak aby sa všetky ingrediencie spojili. Jedlo jemne posypeme postrúhaným syrom a pridáme cestoviny a zamiešame.
Jedlo posypeme na tanieri strúhaným parmezánom a môžeme ho vychutnávať so sicílskym Tancredi. Prajeme Vám pekný gastronomický zážitok.
|
Posledná úprava Streda, 30 Apríl 2014 08:45 |
Náš tip
|
|
|