K skvelému Chardonnay od vinárstva Montes doporučujeme na večeru cestoviny s kuracím mäsom a zeleninkou. |
Napísal používateľ Administrator |
Streda, 13 Júl 2011 20:16 |
Naše varenie sa začína už pravidelne tým, že si otvoríme tentokrát vychladenú fľašu vína , ktorým bude tentoraz Montes Chardonnay Classic a po ochutnaní začíname variť rýchlu a chutnú večeru. Kuracie mäso ochutené korením podľa vašej chute pokrájame na menšie kúsky a dáme do panvice piecť. Zároveň si dáme variť cestoviny, venujeme im zvýšenú pozornosť aby sme ich uvarili aldente vtedy sú najlepšie. Popri tom začneme pripravovať zeleninku ak máme čerstvú môžeme ju použiť ale aj mrazená nám rovnako dobre poslúži. Opražíme ju na troche masla, podlejeme troškou horúcej vody a pod pokrievkou udusíme do mäkka.
recept pre dve osoby : bešamel: / nie je nevyhnutné ho použiť /
Bešamelom jemne zalejeme uvarenú zeleninu s mäsom aby sa spojili . Po dobrej večeri vás určite osvieži aj víno ktoré sme tentoraz vybrali. Povedzme si o ňom zopár infomácií : Toto víno kvasilo zo 60% v sudoch a zo 40% v nerezových tankoch. Pri polovici množstva vína prebehlo jablčno - mliečne kvasenie pri kontrolovanej teplote, aby boli zachované ovocné vône. Víno má svetložltú farbu zo zeleným nádychom, vo vôni sa miešajú maslové tóny s vanilkou a tropickým ovocím (banány). Svieže ovocné víno s dobrým telom a vyvážené, v ústach komplexné a smotanové s príjemným a elegantným koncom. Podávame pri teplote 10-12°C.
zdoj: inmedio.sk |
Posledná úprava Štvrtok, 14 Júl 2011 17:19 |
Náš tip
|
|
|