Giuseppe Quintarelli - Valpolicella, Amarone a Recioto , kultové vína z Talianska v Bratislave |
Napísal používateľ Administrator |
Piatok, 03 December 2010 11:27 |
Giuseppe Quintarelli tak ako jeho predkovia sa celý svoj život venuje pestovaniu vínnej révy a výrobe exkluzívnych vín, ktoré poznajú priaznivci po celom svete. Quintarelli vyrába svoje mýtické Amarone, Recioto a kultové víno Alzero. Vinár je absolútnym tradicionalistom a vyrába vína v duchu svojich predkov. Vína toho výrobcu zdobia jeho vlastnými rukami písané etikety a to im tiež dodáva pečať originality a výnimočnosti. Vína z Vinárstva Quintarelli si môžete objednať aj v e-shope . www.obchodsvinom.sk alebo vo VINOTÉKA IN MEDIO Bratislava , Hradská 78/B , 821 07 Bratislava 214, tel: 02 4552 3547 , Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript Vinár obhospodaruje 13 hektárov viníc a je pokladaný za kráľa Amarone z Veneta. Ročná produkcia vinárstva je na úrovni 70 tisíc fliaš. Giuseppe Quintarelliho pokladajú za absolútneho perfekcionistu, ktorý dôsledne uplatňuje výber tých najlepších hrozienok z úrody a vína ponúka na trhu až vtedy keď sú podľa neho pripravené čo býva často aj niekoľko rokov po tom ako to robia okolití producenti v oblasti Veneto. Vinár s obľubou hovorí, že jeho vína sú ako jeho deti miluje ich všetky rovnako. Quintarelli Valpolicella ročník 2001 je typická talianska kupáž viacerých odrôd hrozien ako je Corvina, Nebiolo Sangiovese. Keďže ide o stredne plné vyvynuté víno s obsahom alkoholu 15 % veľmi vhodne ho doplnili cestovinky s hovädzým mäsom paradajkami, tymiánom a zeleným korením. Quintarelli Valpolicella 2001 určite patrí do zážitkovej gastronómie svojou vyzretosťou a schopnosťou vytvoriť s jedlom správnu harmóniu. Quintarelli Amarone de la Valpolicella 2000 slezione , Víno venoval Quintarelli svojmu dedkovi Guseppemu. Vo vôni zaujme jemná animalita. Keďže víno obsahuje až 17 % alkoholu pri podávaníu pôsobí ako suché cherry mikro tónmy prezretých sliviek. Doplnilo kuchárom reštaurácie Estremo fantasticky pripraveného jeleňa s knedlíkmi. Quintarelli Recioto 1990 , víno vzniklo dlhodobým sušením hrozna a následne jeho vinifikáciou. Ide o prírodne sldké na svoj vek veľmi pekne štrukturované víno ktoré môže obsahovať 120 až 150 mg cukru. Staroružovou farbou a v chti s až s pocitom sladkých fíg a orechov sa toto víno zradilo na záver medzi to najlepšie čo sme degustovali. Všetky vína tohto výrobcu sú po rokoch vyzrievania plné harmonické extraktívne a robustné zároveň a to ich tiež robí výnimočnými. Predstavenie produkcie Giuseppe Quintarelliho spolu so skvelou gastronómiou reštaurácie Estremo zanechalo u všetkých prítomných obrovský dojem. Pre všetkých bude do budúcnosti veľkou výzvou znovu ochutnať produkty tohto skvelého vinára z Talianska lebo ich potenciál je veľmi dlhý. |
Posledná úprava Streda, 30 Apríl 2014 08:40 |
Náš tip
|
|
|