Gastropríbeh Bravčová panenka v župane zo slaninky a Cabernet Sauvignon PD Mojmírovce ... |
Napísal používateľ Administrator |
Utorok, 21 Október 2014 15:17 |
Bravčová panenka v župane zo slaninky www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript Príloha : varené zemiaky, ružičkový kel a anglická zelenina Suroviny : bravčová panenka, plátky natenko nakrájanej anglickej slaniny, soľ, čierne korenie, maslo, olej, tymián, zelenina (ružičkový kel, mrkva, zeler), zemiaky
Bravčovú panenku pomocou ostréh noža odblaníme. Nakrájame na 2-3 cm hrubé plátky. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Prstami vtlačíme korenie do mäsa ( v žiadnom prípade neklepeme pomocou tĺčika). Každý medailónik obtočíme natenko odkrojeným plátkom anglickej slaniny. Medailónky obalené slaninkou postupne napichujeme na špajgle. V teflónovej panvici rozpustíme 2 lyžice masla s troškou oleja a mäso prudko opečieme, aby sa zatiahlo. Mäsko vyberieme a do výpeku pridáme 1 dcl bieleho vína. Zredukujeme a pridáme cca 2 dcl slepačieho vývaru – opäť zredukujeme. Ak chceme mať mäsko mäkšie a použiť ho aj neskôr (t.j. nie ako minútku) vrátime do ho výpeku – zakryjeme a necháme cca ½ hodiny dusiť pod pokrievkou. Na záver pridáme do výpeku 100g masla. Príprava prílohy : Ružičkový kel uvaríme v osolenej vode. Medzitým si nakrájame na pásiky mrkvu, zeler, príp. kaleráb. V panvici wok roztopíme trochu masla, pridáme nakrájanú zeleninu, opečieme , osolíme. Pridáme trochu tymiánu. Neskôr pridáme cca 1 dcl vriacej vody. Zakryjeme a dusíme na mäkkosť „al dente“. Zemiaky uvaríme v šupke a v osolenej vode. Očistíme a použijeme ako prílohu. Prípadne ich ešte opečieme. |
Posledná úprava Utorok, 21 Október 2014 15:43 |
Náš tip
|
|
|