Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

11. ročníku známej medzinárodnej barmanskej súťaže dominovali ženy  PDF  Tlač  Email
Napísal používateľ Administrator   
Piatok, 29 Júl 2011 11:02

Už po jedenástykrát si v barmanskej súťaži Hubert Cup 2011 zmerali svoje schopnosti, skúsenosti a zručnosti v miešaní nápojov barmani zo Slovenska a Českej republiky.

Víno e-shop www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Obľúbená súťaž sa tento rok konala v sobotu 2. júla 2011 v reštaurácii Oasis, v priestoroch hotela Radisson Blu Carlton v centre Bratislavy. Organizátormi podujatia boli aj tohto roku Slovenská barmanská asociácia a spoločnosť Hubert J.E., najvýznamnejší výrobca šumivých na Slovensku.

V dvoch súťažných kategóriách spolu súťažilo 21 profesionálnych barmanov a po prvýkrát v histórií sa absolútnymi víťazkami stali tri ženy. Prvé miesto si vymiešala mladá študentka hotelovej akadémie 16 ročná Venonika Szilagyiová a tým porazila aj skúsené barmanské elity.

Read More


„Hubert Cup aj tento rok splnil naše očakávania a potvrdil, že v našom regióne máme skúsených a profesionálnych barmanov, ktorí nás budú reprezentovať aj na zahraničných súťažiach. Organizovaním takýchto podujatí sa naša spoločnosť snaží priblížiť Slovákom svet šumivých vín, miešaných nápojov a gastronómie a podporiť mladých a šikovných barmanov,“ hovorí Ing. Miroslav Tkáč, riaditeľ spoločnosti Hubert J.E. pre obchod a marketing.

Na Hubert Cupe 2011 sa súťažilo v dvoch kategóriách sekt cocktail a flair

Sekt cocktail

Hlavná súťažná časť v kategórii sekt cocktail pozostávala z dvoch disciplín. Odborná komisia, v ktorej čele bol tento rok Jozef Roth, pri oboch súťažných kategóriách hodnotila techniku prípravy a chuť nápoja. Hodnotenie chuťovej stránky miešaného cocktailu v sebe zahŕňa nielen vzhľad, vôňu a chuť miešaného nápoja, ale aj dodržanie časového limitu na jeho prípravu, ktorý bol v oboch súťažných kategóriách sekt cocktailu stanovený na 6 minút.

Prvá disciplína v rámci klasického miešania bola zameraná na tradičný sekt cocktail, ktorého povinnou ingredienciou bolo šumivé víno od spoločnosti Hubert J.E. Novou súťažnou disciplínou bol sekt cocktail z nealko šumivého nápoja, v ktorej sa barmani výhradne orientovali na prípravu miešaného nápoja na báze nealkoholického Hubertu. Tejto kategórie sa zúčastnilo osem barmanov a päť barmaniek, ktorí sa barmanstvu už dlhšie venujú.

Odborná komisia prekvapivo zvolila za víťazky v tejto kategórii sekt cocktail výhradne barmanky. Na prvom mieste sa umiestnil miešaný nápoj Imprézia na báze nealkoholického Hubertu najmladšej účastníčky Hubert Cupu 2011 Veroniky Szilagyiovej z Hotelovej akadémie v Košiciach. Víťazka je tak o krok bližšie k postupu na svetovú súťaž v miešaní nápojov, ktorá sa bude v roku 2012 konať v Pekingu. Druhé miesto obsadila Jana Marika Karkušová zo Slovenska a na treťom mieste skončila Šárka Janová z Českej republiky.


Víťazný nápoj: Imprézia

Ingrediencie: 3 cl Mango džús

3 cl Jablkový džús

2 cl Marhuľový sirup Monin

1 cl Citrónová šťava

doliať Hubert nealkoholický

Dekorácia: ovocno-zeleninový záves

Spôsob prípravy: šejker

Podávací pohár: fleta

 

Flair

Druhou samostatnou kategóriou bol divácky atraktívny flair, miešanie nápojov voľným štýlom v časovom intervale 5 minút. Punc tejto kategórii dodáva najmä originálne vystúpenie, ktoré sa vyznačuje žonglérskym podaním doprevádzané hudbou. Podmienkami úspešného hodnotenia boli pri tejto súťažnej kategórií nielen technika, ale aj prejav, rýchlosť a celkový dojem z miešaného nápoja. Odborná komisia za víťaza vybrala Tomáša Gyena zo Slovenska, ktorý si tým tiež priblížil možnosť postupu na svetovú súťaž v Pekingu. Druhé miesto obsadil minuloročný víťaz Martin Sorokáč z Hotela Kaskády a na treťom mieste skončil Marián Chmel z reštaurácie Lemon Tree v Bratislave.

 

Hodnotiaca komisia: Ing. Jozef ROTH – prezident slovenskej barmanskej asociácie

Ján ŠUCHTA – viceprezident slovenskej barmanskej asociácie

Ľubomír ČUL – predseda barmanskej sekcie Západ

Silvia ŠUCHTOVÁ – členka slovenskej barmanskej asociácie

Ing. Peter TOPORCER - riaditeľ Hotela Titris Tatranská Lomnica

Milan ŠEFC - zakladajúci člen SkBA, majiteľ koliby v Starom Smokovci a Tatranskej kotline, medailista a súťažiaci Gastroprag

Jiří BARTOŇ - generálný komisár CBA

Juraj KORDIAK – Hubert J.E.

Atilla KOVACS – Hubert J.E

 

zdroj a foto: Hubert J.E. Sereď

Posledná úprava Streda, 30 Apríl 2014 08:43
 


Náš tip


Ročník: 2013
Oblasť: Stredoslovenská D. Plachtince D.S.C.
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 15 %

€12.95

Ročník: 2013
Oblasť: Južnoslovenská Jasová
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13.5 %

€12.95

Ročník: 2018
Oblasť: Malokarpatská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 11.5 %

€12.90

Výrobcovia