Obchod s vínom - Vinotéka Bratislava | Hradská 78/B | E-Shop

KATEGÓRIE

NOVINKY


Ročník: -
Oblasť: -
Krajina: Španielsko
Objem: 1 L
Alkohol: - %

€49.90

Ročník: -
Oblasť: -
Krajina: -
Objem: 1 L
Alkohol: - %

€34.90

Ročník: -
Oblasť: -
Krajina: -
Objem: 6 L
Alkohol: - %

€35.00

Ročník: -
Oblasť: -
Krajina: -
Objem: 0,320 L
Alkohol: - %

€5.90

- - -


Ročník: 2013
Oblasť: Mosel
Krajina: Nemecko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 10.5 %

€20.90

Ročník: 2009
Oblasť: Tokajská - Malá Tŕňa
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13.0 %

€9.90

Ročník: 2015
Oblasť: Štúrovský vinohradnícky
Krajina: Slovensko
Objem: 0.375 L
Alkohol: 9 %

€17.90

Ročník: 2013
Oblasť: Malokarpatská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12.5 %

€13.60

Ročník: 2012
Oblasť: Stredoslovenská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 13 %

€12.69

Ročník: 2013
Oblasť: Južnoslovenská
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 14 %

€29.96

Ročník: 2012
Oblasť: Rheingau
Krajina: Nemecko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12.5 %

€12.50

Ročník: 2019
Oblasť: Čachtice
Krajina: Slovensko
Objem: 0.75 L
Alkohol: 12 %

€13.50
 

Víťaz súťaže Horeca Víno Someliérov 2010 je Chardonnay 2009 z vinárstva Elesko.

 Email  Tlač  PDF

Víťazom prestížnej súťaže Horeca Víno someliérov ktorej vyhlásenie prebehlo v utorok 30.11.2010 v hoteli GATE ONE sa stalo Chardonnay barrique výber z hrozna 2009 od spoločnosti Elesko a získalo v hodnotení 93,67 bodu.

Víno e-shop www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

V súťaži sa uchádzalo o medaily viac ako 220 vzoriek vín z pätnástich krajín sveta. Ocenenie si prevzal osobne Nigel Davis winemaker zo spoločnosti Elesko wine park.

Veľmi pekné umiestnenie získal Merlot od spoločnosti Montes a zároveň sa stal víťazom kategórie s hodnotením na úrovni 88,67 bodu. Taktiež Alibernet ročník 2008 od spoločnosti Elesko sa stal víťazom kategórie s bodovým ohodnotením 90,33 bodu.

Už tradične prestížne miesta zaujímajú vína od spoločnosti J & J Ostrožovič, ich Muškát žltý 2009 hrozienkový výber dostal 93 bodov a tým mu patrí veľká zlatá mediala a taktiež prvenstvo v kategórii.

Príjemným prekvapením bolo umiestnenie Tramínu Červeného ročník 2009 z pivnice Tibava , ktor získalo zlatú medailu v kategórii slamových vín.

Piaty ročník súťaže ukázal, že kvalita vín na slovenskom trhu rok od roku stúpa. Slovenské vína sa presadzujú aj medzi svojimi zahraničnými konkurentmi stále viac a to je potešiteľný trend.

Vína od spoločnosti Elesko môžete nakúpiť aj vo vionotéke IN MEDIO na Hradskej ulici 78/B v Bratislave, tel: 02 4552 3547. www.inmedio.sk
zdroj a foto1 : infoline
foto 2 : Elesko

 

Pasta Romagna talianska dobrota Vám bude chutiť s vínom Tancredi od sicílskej Donna Fugaty.

 Email  Tlač  PDF

Rozhodli sme sa spojiť dobré jedlo a vinikajúce víno a preto začneme tým že si otvoríme fľašu Tancredi od vinárstva Donna Fugata a ochutnáme ho aby sme si varenie spríjemnili .

Víno e-shop www.obchodsvinom.sk | Vinotéka IN MEDIO Bratislava, Hradská 78/B, tel:02 4552 3547, Táto emailová adresa je chránená pred spambotmi, aby ste ju videli, povolte JavaScript

Kým sa nám víno bude otvárať a prevzdušňovať môžeme začať variť ale najprv si prejdime charakteristiku toho sicílskeho pokladu. Obrázok na etikete tohto vína odkazuje na vinárstvo v Contessa Entellina umiestneného na oblaku ako vo fatamorgáne.

Víno je excelentnou kupážou odrôd Nero d´Avola a Cabernetu Sauvignon. Obidve odrody sú zberané počas septembra na usadlosti v Contessa Entellina. Víno dozrieva vo francúzskych barikových sudoch, ktoré sú vždy z polovice úplne nové 12 -14 mesiacov a následne minimálne 10 mesiacov vo fľašiach.

 

Dve odrody sa v tomto excelentnom víne spája v skvelom štýle. Cabernet dodáva odrode Nero d´Avola dotyky mäty a obohacuje ju dodatočnou vôňou. Tóny sladkého dreva, kakaa, čerešní a čučoriedok kontrastujú s grafitovo lahodným pozadím. V chuti je dobre štruktúrované, plné s veľmi silnou chuťou. Odporúčame podávať ku králikovi, dozretým syrom a pečenému mäsu. Najlepšie je víno podávať pri teplote 18°C do veľkých a vysokých kalichov. Víno pred podávaním odporúčame dekantovať.

Predstavme si aj recept Pasta Romagna


Na jeho prípravu použijeme nasledovné suroviny :

Cestoviny – Fussili alebo iné ktoré máme k dispozícii
hríby čerstvé lebo zavárané poprípade nakladané v oleji
strúhaný 45 % tný syr
kuracie stehná bez kože alebo prsia

lyžica oleja
brokolica
parmezán
šlahačka

 

Uvaríme v slanej vode cestoviny ako taliani hovoria aldente , dôležité je aby sa nerozvarili. Potom nastrúhame syr , pokrájame huby a mäso nakrájame na kocky. Na panvici opražíme nakorenené mäso pridáme do neho huby brokolicu a nakoniec pridáme gorgonzolu alebo syr s modrou plesňou a prilejeme aj šlahačku tak aby sa všetky ingrediencie spojili. Jedlo jemne posypeme postrúhaným syrom a pridáme cestoviny a zamiešame.

Jedlo vložíme do zapekacej misy a predtým posypeme strúhaným syrom a dáme do rúry zapiecť až sa syr roztopí a vytvorí na povrchu jednoliaty celok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedlo posypeme na tanieri strúhaným parmezánom a môžeme ho vychutnávať so sicílskym Tancredi. Prajeme Vám pekný gastronomický zážitok.

Víno Tancredi ako aj ďalší sortiment z vinárstava Donna Fugata dostanete aj vo vinotéke IN MEDIO v Bratislave na Hradkej ulici 78/B , 821 07 Bratislava 214, tel: 02 4552 3547

 

 
Ďalšie články...
Strana 362 z 368